пʼятниця, 23 листопада 2012 15:10

З канівського архіву викрали бюлетені проблемних дільниць

З канівського архіву викрали бюлетені проблемних дільниць
Невідомі увірвалися до архіву. Фото: 062.ua

Бюлетені із 18 сфальшованих дільниць зникли із Канівського міського архіву Черкаської області після нападу невідомих сьогодні вночі. На перерахунку бюлетенів саме з цих дільниць наполягав кандидат у депутати Леонід Даценко. Коробки, де перемогу здобув Богдан Губський залишилися неушкодженими.

"Зараз тут працює слідча група, – розповідає прес-секретар Об'єднаної опозиції Черкащини Тетяна Воронцова. – Але наша довірена особа Віра Носенко, яка перебуває на місці, розповідає, що коробки із 18 скандальних дільниць майже порожні. Нас дивує, що коробки з бюлетенями були підписані. Зазвичай окружна виборча комісія ставить лише номер, а в акті зазначається, з якої дільниці тут лежать бюлетені. Однак цього разу секретар виборчої комісії Світлана Чонка на кожній коробці маркером написала букви "К" і "П". Тобто кандидат чи партія. Думаємо, що це робилося навмисне аби нападникам було легше орієнтуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Канівської міськради просять прокуратуру розібратися з виборчому округу № 197

Напередодні на сесії Канівської міської ради депутати прийняли звернення до Генпрокуратури з вимогою розслідувати факти фальсифікацій. Хотіли ухвалити звернення до ЦВК з вимогою перерахувати бюлетені і встановити результат голосування, однак не вистачило голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сказати, що вибори загнали всіх у глухий кут – нічого не сказати" - експерт

Нагадаємо, що за даними протоколів із мокрими печатками із 197 округу Леонід Даценко випередив Губського на 4600 голосів. Однак голова окружної комісії Максим Онищенко вивіз підсумковий протокол під прикриттям "Беркуту". За даними цього протоколу перемогу здобув Богдан Губський.

Зараз ви читаєте новину «З канівського архіву викрали бюлетені проблемних дільниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути