пʼятниця, 16 листопада 2012 18:01

Публічно покарати фальсифікаторів, і нові вибори не знадобляться - "бютівець"

Публічно покарати фальсифікаторів, і нові вибори не знадобляться - "бютівець"
Сергій Сас: Як це не можна встановити результати виборів, якщо це передбачено законом? Фото: ipress.ua

Центральна виборча комісія мала самостійно встановити результати виборів по 5-ти проблемним округам, бо інакше вона порушує закон.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Сас, коментуючи зареєстрований у Верховній Раді законопроект щодо перевиборів у 5-ти проблемних округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба провести повторне голосування, а не перевибори

Він переконаний, що взагалі у цьому законопроекті немає  жодного сенсу, оскільки законодавством й так передбачено, як вирішувати подібні проблем, коли окружні виборчі комісії не можуть встановити результати виборів.

"Є законопроект, внесений депутатом Козубом. Ярослав Козуб виконує у Партії регіонів роль пожежної машини - всі законопроекти, які потрібно внести в якийсь період, подаються саме від його авторства", - прокоментував він.

Сас додав: "Насправді, на мою думку, цей законопроект не вирішує жодних питань. Це спроба полатати те, що полатати не можна. Ним передбачено, що просто у деякі статті вноситься сегмент щодо того, що, наприклад, повторні вибори назначаються тоді, коли не можна визначити результати голосування на конкретному виборчому округу".

"Оскільки Центральна виборча комісія постановила те, що саме не може визначити результати, то у мене у зв'язку з цим виникає питання: чому і як не можна? У першу чергу, напрошується питання будь-якого юриста - а хто ж у тому винен? Закон передбачає проведення виборів, закон передбачає все те, що має забезпечити встановлення волевиявлення народу. Де, чому, на якій підставі не можна цього зробити? Значить хтось заважав. А якщо хтось заважав, то порушував закон. Хто буде нести відповідальність за те, що не можна встановити результати?", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я вимагаю звільнити усіх членів ЦВК за порушення присяги — Кармазін

Нардеп пояснив: "Може просто треба притягнути до відповідальності тих, хто винен, публічно покарати, щоби було зрозуміло і видно всім, а потім вже вирішувати, чи проводити перевибори чи не проводити. Як можна  визнавати те що не можна встановити результати голосування, коли закон чітко говорить, якщо ОВК не встановила результати голосування, то ці функції виконує ЦВК. Тим паче, коли у кандидатів у депутати на руках є всі протоколи з мокрими печатками дільничих комісій, де чітко зафіксована їхня перемога. Як це не можна встановити результати голосування?"

"Напрошується відповідь, що їх не можна встановити тому, що там представники опозиції отримали перемогу", - підкреслив Сас.

Зараз ви читаєте новину «Публічно покарати фальсифікаторів, і нові вибори не знадобляться - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути