понеділок, 01 вересня 2014 13:27

"З кабінетів - на передову!", "Путін, тобі потрібен психіатр!" - найцікавіші акції протесту за тиждень, що минув

"З кабінетів - на передову!", "Путін, тобі потрібен психіатр!" - найцікавіші акції протесту за тиждень, що минув
Фото: Думская.net

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших акцій протесту, що відбулися в період з 27 по 31 серпня.

Тиждень, що минув відзначився кривавими подіями в Іловайську, коли в оточенні бойовиків та під шквалами "Градів" опинилися українські батальйони. Наші бійці зазнали чи не найтяжчих втрат за увесь період дії АТО на Донбасі. Чисельні акції з вимогою надання невідкладної допомоги українським воїнам відбулися у Києві під Міноборони та Адміністрацією президента.

27 серпня, Київ

Активісти пікетували Кабінет Міністрів України з вимогою звільнити з посади голови тендерного комітету МОЗ, Руслана Салютіна. Вони звинувачують його в навмисному затягуванні тендерів, з метою фальсифікацій. Активісти принесли під Кабмін порожні упаковки від таблеток, як символ того, що в країні більше немає жодної пігулки.

 27 серпня, Київ

Бійці батальйонів "Айдар" та "Азов" та звичайні громадяни пікетували Адміністрацію президента. Бійці вимагають негайної допомоги своїм побратимам, які тримають оборону під Іловайськом. Мітинг підтримали багато громадян. Він був один з найдраматичніших народних зібрань з часів Революції Гідності.

 28 серпня, Київ.

Під Генштабом зібрався натовп людей, які вимагають імпічменту президента Петра Порошенка і відставки міністра оборони Валерія Гелетея. Генштаб пікетують родичі солдатів, які воюють в Іловайську і залишилися без підмоги. В руках у активістів плакати: "Солдати волають про допомогу", "Дайте танки, решту вони зроблять самі", "Врятуйте наших синів". Люди скандують "З кабінетів на передову", "Гелетей". Учасники акції протесту перекрили рух Повітрофлотським проспектом у столиці. Люди вийшли на проїжджу частину та заблокували автівками проїзди з бічних вулиць.

28 серпня, Київ

Колона мітингувальників рушила від Міністерства оборони до адміністрації президента. Учасники мітингу вимагають вжити заходів із розблокування українських силовиків, які потрапили в оточення в Іловайську, а також надати добровольчим батальйонам важке озброєння і бойову техніку.

  28 серпня, Київ

Під адміністрацією президента України зібралися люди та бійці батальйону "Донбас". Люди вимагають зустрічі з президентом, негайної підтримки та виведення батальйонів з-під Ілловайська та введення воєнного стану.

 29 серпня, Дніпропетровськ

Понад півтисячі дніпропетровців у п'ятницю ввечері вийшли на площу Героїв Майдану на акцію протесту проти російського вторгнення в Україну "Путін-Стоп". У руках люди тримали синьо-жовту символіку, а також плакати з написами: "Путін, тобі потрібен психіатр", "Отстань, страна огромная", "Россиянки, не отдавайте сыновей на убой" тощо.

 30 серпня, Одеса

Близько 300 людей зібралися біля пам'ятника Дюку на Приморському бульварі, щоб висловити протест проти дій президента РФ Володимира Путіна щодо України. Під час акції журналіст та громадський працівник Леонід Штекель зачитав резолюцію, в якій закликав одеситів "припинити вмиротворювати Гітлера наших днів, а дати йому справжній і неприкритий відсіч".

 30 серпня, Херсон

Херсонці розігнали мітинг місцевих проросійських організацій, які зібралися у центрі міста. Усього мітингувальників було з півсотні. Тематика їхніх протестних плакатів була досить широка: від війни до підвищення комунальних тарифів.

 31 серпня, Миколаїв

Пам'ять всіх тих, хто загинув на Сході вшановували в Миколаєві. Щойно стемніло, люди вийшли до каплиці на головній площі міста та з палаючих свічок виклали на асфальті символ української державності – тризуб.

Зараз ви читаєте новину «"З кабінетів - на передову!", "Путін, тобі потрібен психіатр!" - найцікавіші акції протесту за тиждень, що минув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути