Ексклюзиви
неділя, 11 березня 2012 18:54

Якщо сидиш "по політіческой", то поважають, бо навіть у в'язницях ненавидять Януковича - лідер КУПР

Якщо сидиш "по політіческой", то поважають, бо навіть у в'язницях ненавидять Януковича - лідер КУПР

Лідер Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко обіцяє позбавити суддю, який виніс рішення про його арешт, суддівської мантії.

"З понеділка буду писати заяви у всі можливі інстанції: про порушення кримінальної справи за фактом винесення суддею завідомо неправосудного рішення. Суддя знав, що я інвалід 2-ї групи, і що проти мене заборонено застосовувати адмінарешт. Під час судового засідання я наголошував на цьому. Він сказав, що знає, і виніс 15 діб. Це прямий злочин. Вилізу зі шкіри, але його (суддю Шевченківського райсуду м. Київа Дмитра Мальцева – ред.) суддівської мантіїї позбавлю. Дійду до європейських інстанцій, але це так просто не залишу", - сказав Мельниченко у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер КУПРу втрачав свідомість у спецприймальнику через голодування і відсутність ліків

На умови відбування він не скаржиться.

"Аж поправився – 16 діб нічого не робити! На двір теж не дуже виходили: то дощ, то сніг, то холодно. Перечитав рази два кримінальний кодекс - це моя настільна книга. Були там ще якісь газети-журнали річної давності. Умови нормальні, тарганів і "насєкомих" немає. За цей час змінив п'ять камер. Чому переводили – не знаю. В кожній в середньому по п'ять - по три чоловіка. Були й такі, що по 32 роки відсиділи. Контингент специфічний. Знали, що я "по політіческой", як вони це називають. Такі речі "на уважуху", бо навіть в тюрмах Януковича не поважають. Як називають, то отим словом, що "спасибо жітелям Донбаса". На тому, що працював в органах, я не наголошував, а розпитувати – що ти, хто ти - у них не прийнято", - розказав голова КУПР.

Нагадаємо, 24 лютого в Київі група громадських активістів проводила акцію з безкоштовної роздачі презервативів. На коробках з контрацептивами зображено людину, схожу на президента Віктора Януковича. Суд заарештував Мельниченка на 15 діб. Сергій Мельниченко – інвалід 2-ї групи. На початку двотисячних працював слідчим.

Зараз ви читаєте новину «Якщо сидиш "по політіческой", то поважають, бо навіть у в'язницях ненавидять Януковича - лідер КУПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

143

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути