вівторок, 28 лютого 2012 06:15

За презервативи з Януковичем заарештували на 15 діб

Минулої п'ятниці на столичному майдані Незалежності активісти громадських організацій "Чорний комітет" і "Коаліція учасників помаранчевої революції" намагалися роздавати презервативи із зображенням, схожим на президента Віктора Януковича. Завадила міліція — відібрала близько півтори тисячі запобіжних засобів.

— Акцію приурочили до другої річниці правління Януковича. Презервативи такі ж неякісні, як усе в нашій державі, — розповідає в п'ятницю зранку 22-річний Богдан Тицький із "Чорного комітету".

На одному боці упаковки є напис: "Увага! Країну заполоняє партія кондомів. Придатний тільки для надування". З іншого боку: "Тому, що... справжній український през". Зазначено, що всі персонажі вигадані, будь-яка подібність до реальних осіб випадкова.

Об 11.15 на Майдані збираються близько трьох десятків перехожих.

— Мы тоже хотим такую коробочку. Вы будете раздавать? — запитують двоє дівчат.

— Будемо, зараз підвезуть, — відповідає 18-річна Мирослава Пугачова. — Півгодини тому міліціонери в цивільному забрали в нас чотири коробки.

Навколо багато міліції.

— Тут серед нас їх півсотні ходять. Он у формі гуляють. А ще погляньте через дорогу, там автобуси з "Беркутом", — Богдан показує в бік будинків на розі Хрещатика та вул. Городецького.

Об 11.20 на Хрещатику зупиняється чорний БМВ. З нього виходить Сергій Мельниченко, 32 роки, лідер КУПРа. Із салону витягає коробку з презервативами. Чоловіки у цівільному, які стояли в цей час неподалік, вихоплюють її. Біжать до Головпоштамту. Дістають упаковки та пхають під одяг.

— Пропагуємо здоровий спосіб життя. Ви ж знаєте, яка в Україні ситуація зі СНІДом, — говорить Мельниченко.

За 5 хв. Тицького хапають чоловіки у шкірянках. Він відбивається, падає. Визволити Богдана пробує депутат Київради Олександр Бригинець. Його відштовхують.

Чотирьох активістів близько 12.00 садять в автозак. Вони не мали дозволу на проведення таких заходів, пояснюють у міліції. Увечері суд дав трьом затриманим 15 діб арешту. Одному зробили попередження й відпустили.

— Дозвіл не потрібний, лише необхідно подати заявку до адміністрації. Ми це зробили, документи є в Мельниченка, — розказує учасник акції Мар'ян Ощановський, 22 роки. — Сергія як інваліда другої групи не мали права арештовувати. Це явне політичне замовлення. Ймовірно, якісь працівники Адміністрації президента це сприйняли як принизливий ляпас. Янукович і Партія регіонів укотре показали, яку країну будують.

У понеділок Сергій Мельниченко оголосив голодування на знак незгоди з арештом.

Зараз ви читаєте новину «За презервативи з Януковичем заарештували на 15 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути