середа, 29 лютого 2012 14:06

"Нація рано чи пізно прокинеться" - у Києві пускали в небо презервативи
14

Фото: Фото: Андрій Шматов

Сьогодні активісти "Чорного комітету", КУПРу та "Братства Святого Луки" навпроти Головного управління МВС Києва провели акцію "Справжній український през... прийде до тебе!".

Із собою принесли десять надутих гелієм презервативів, зв'язаних між собою стрічкою.

Виступили проти затримання на 15 діб лідера КУПРу Сергія Мельниченка, члена "Чорного комітету" Богдана Тицького та активістки "Братства Святого Луки" Ярослави Пугачової. Вони 24 лютого на Майдані Незалежності роздавали біло-блакитні презервативи із зображенням людини, схожої на президента Віктора Януковича, та написом: "Увага! Україну захоплює Партія Кондомів".

Біля готелю "Інтерконтиненталь" дорогу десятьом мітингувальникам перегородили шестеро міліціонерів. Ще 30 правоохоронців у цивільному стояли поруч. Студентка, лідер "Братства Святого Луки" Ганна Сінькова показала дозвіл на проведення акції, але міліціонери не відреагували.

"Ми будемо захищати своїх активістів, - сказав член Конгресу українських націоналістів. Микола Коханівський. - Комусь не подобається акція, хтось образився на те, що на презервативі намалювали писок покидька Януковича. Ми будемо протестувати такими креативними акціями. Український народ давно втомився від цієї влади. Ми прагнемо, аби в країні не було політв'язнів. Поки народ спить, але, слава Богу, є активісти, які готові отримувати 15 діб, тортури, сидіти у в'язниці по півроку-року. Але нація рано чи пізно прокинеться. Вона оцінить подвиг своїх героїв".

Після виголошення заяв учасники акції випустили в небо презервативи. За 20 хвилин розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «"Нація рано чи пізно прокинеться" - у Києві пускали в небо презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути