понеділок, 27 лютого 2012 12:43

Заарештований за роздачу презервативів активіст оголосив голодування

Заарештований за роздачу презервативів активіст оголосив голодування

Ув'язнений активіст Сергій Мельниченко оголосив в понеділок голодування на знак протесту проти політичних переслідувань і репресій громадських активістів в Україні.

Про це повідомляє прес-служба КУПР (Коаліція учасників помаранчевої революції).

Мельниченко перебуває під арештом у спецприймальнику на вул.Ремонтній, 7. Шевченківський районний суд (суддя Мальцев О.Д.) присудив йому і двом активістам адміністративний арешт за проведення нібито несанкціонованого мітингу.

Постанова суду ще не набула законної сили, але активістів вже доправили до спецприймальника.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Країну заполоняє Партія кондомів" - у Києві роздавали цікаві презервативи

"Ми роздавали мешканцям Києва презервативи, - пояснив Мельниченко, - Це не є мітингом чи зібранням. Проте ми подали повідомлення про проведення акції. Міліція зненацька напала на учасників акції і затримала чотирьох осіб. Суд всупереч очевидним фактам визнав акцію несанкціонованою. Трьом учасникам призначено адміністративний арешт. Четвертого затриманого судитимуть сьогодні. Це є безсумнівним політичним переслідуванням. Мене б посадили, навіть якби я роздавав дітям морозиво. Справа не в тому, що я робив насправді - справа в тому, що була дана вказівка посадити. Влада боїться громадянської активності".

Мельниченко вимагає скасування незаконного рішення суду і негайного звільнення заарештованих учасників акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі столиці міліція забирала презервативи із зображенням, схожим на Януковича

"Ми подали апеляційні скарги, - додав Мельниченко, - Проте поки вони будуть розглянуті - навіть якщо апеляційний суд скасує незаконну постанову Шевченківського суду - ми вже встигнемо відбути незаконно присуджене покарання. Тому я змушений піти на цей радикальний крок".

Нагадаємо, 24 лютого група громадських активістів проводила акцію з доброчинної (безкоштовної) роздачі презервативів громадянам, під час якої працівники міліції скоїли напад на її учасників, відкрито заволоділи майном громадських організацій, призначеним для доброчинної роздачі, і затримали чотирьох осіб. Троїх - Сергія Мельниченка, Ярославу Пугачову і Богдана Тицького - в той же день суд приговорив до адміністративного арешту на максимальний термін - 15 діб.

Зараз ви читаєте новину «Заарештований за роздачу презервативів активіст оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути