понеділок, 30 грудня 2013 17:40

Внутрішньопартійний референдум КПУ по держбюджету - це по-європейськи

Внутрішньопартійний референдум КПУ по держбюджету - це по-європейськи

У питанні проведення внутрішньопартійного референдуму комуністи діють абсолютно по-європейськи.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA заявив директор Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Справа в тому, що проведення такого референдуму - це внутрішньопартійне питання, так як там будуть вислухані думки членів партії. І це якраз і відповідає європейським нормам суспільства", - сказав він.

Експерт підкреслив, якщо партійна верхівка не відображає позицію членів партії, а робить ставки на закулісні домовленості і торги, то політичних перспектив у такої партії немає.

А. Золотарьов також нагадав, що, наприклад, у Швейцарії не так давно пройшов референдум, на якому швейцарці, шляхом даного референдуму, обмежили розміри окладів провідних топ-менеджерів.

"Чи можна таке уявити в Україні?! Чи можна уявити, що українці обмежать оклади Ахметова, Коломойського чи Фірташа?! Звичайно, це не реально.. А там, у Швейцарії, це повсякденність. І на референдуми виносяться питання абсолютно, як нам здається, не важливі, так і дуже серйозні, які зачіпають економіку країни", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що Компартія України прийме рішення щодо голосування або неголосування за проект державного бюджету на 2014 рік тільки після проведення внутрішньопартійного референдуму, де буде озвучений аналіз головного фінансового документа та запропоновані норми з його соціальної спрямованості. Він констатував, що питання прийняття бюджету є визначальним для будь-якої держави, якої б країни світу це не стосувалося. Компартія питанню прийняття бюджету завжди приділяла особливу увагу, тому що від нього залежить, як розподіляється національне багатство, як і соціальна політика в державі.

"Компартія не підтримувала бюджети попередніх років, написані під диктовку МВФ, які були орієнтовані на інтереси олігархів. Тому що вони не були бюджетами розвитку, а були бюджетами соціального геноциду - практично знищили соціальні пільги, медицину, освіту. Однак сьогодні політична та економічна ситуація склалася таким чином, що без голосів комуністів бюджет країни не буде прийнятий. І це ставить партію перед непростим вибором", - підкреслив П. Симоненко.

Зараз ви читаєте новину «Внутрішньопартійний референдум КПУ по держбюджету - це по-європейськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути