понеділок, 04 травня 2015 18:45

Влітку рубль може знову обвалитися — експерт

Влітку рубль може знову обвалитися — експерт
фото: fdlx.com

Найбільша загроза для режиму Путіна - падіння рівня життя росіян. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог з Росії Георгій Чижов.

"Поки що Путін влаштовує свій народ. Але якщо ще трохи знизиться купівельна спроможність, настрої можуть змінитися кардинально і швидко. Хоча вже зараз люди придбати можуть менше, ніж рік тому. Навіть Туреччина і Єгипет стають занадто дорогими для відпочинку", - наголосив політолог.

На його думку, через санкції Заходу путінському режиму важко підтримувати фінансовий баланс — втрачаються резерви.

"Курс рубля може знову обвалитися. На думку економістів, десь протягом літа. Якщо ситуація не почне складатися сприятливо для Росії. Вона зацікавлена у війні на Близькому Сході — від цього залежить ціна на нафту. США можуть ініціювати зняття санкцій з Ірану, щоб вивести на світовий ринок його нафту. Тоді поступово у Заходу зникне необхідність купувати її в Росії. Москва робить крок у відповідь — постачає в Іран зенітні системи С-300. Це напружує Ізраїль. Якщо Іран майже завершить розробку ядерної зброї, Тель-Авів не зможе це розбомбити. Картина остаточно вималюється протягом чотирьох наступних місяців. Можливо, що саме таку ситуацію провокують. Ізраїльтяни вже натякнули, що можуть вийти зі свого нейтралітету щодо України й почати постачати сюди зброю", - додав Чижов.

Він вважає, що у військовому плані Захід готовий до війни з Росією.

"У моральному — ні. Їхні армії значно сильніші від російської. Однак європейці робитимуть усе, щоб уникнути такого сценарію — через переговори, тиск і поступки. Західні лідери вже прийняли рішення: російський режим має бути демонтований. Але робитимуть це плавно й обережно", - зазначив Георгій Чижов.

Зараз ви читаєте новину «Влітку рубль може знову обвалитися — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути