середа, 22 серпня 2012 16:26

"Владу треба зупинити, щоб країна не прокинулася у власності цих клептоманів" - Турчинов

"Владу треба зупинити, щоб країна не  прокинулася у власності цих клептоманів" - Турчинов
Олександр Турчинов: на постачанні газу заробляють мільярди. Фото: sevbat.com.ua

Влада обкрадає українців, завищуючи ціни на газ.

Про це на брифінгу у Києві сказав керівник Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Уряд Азарова розробив шкалу, коли при збільшенні споживання газу ціна збільшується у два-три рази. І коли людина живе у сільській місцевій і змушена взимку опалювати, вона фактично сплачує вартість газу, купленого в РФ", - наголосив він.

Турчинов підкреслив: "Ті, хто постачає газ населенню заробляє мільярди на дикій різниці в ціні. Вони добралися вже до кожної домівки, до кожної колонки . І це їхні подарунок самим собі на День незалежності".

У зв'язку з цим, Об'єднана опозиція підготувала проект закону про порядок постачання газу населенню, який внесено до парламенту. Попередньо також вже вносився до парламенту закон про заборону експорту українського газу і використання українського газу виключено для потреб населення України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов розповів, як влада та "купка олігархів" роздерибанили газовий сектор

"Це ще один законодавчий акти у відповідь на масштабні зловживання, де чітко визначаються принципи постачання природного газу населенню. А саме - всі розподільні газові мережі повинні бути виключно державною власністю. Населенню газ має постачатися виключно за собівартістю", - підкреслив політик.

Турчинов підкреслив: "Щоб зупинити таке масштабне грабування країни, кожного з нас, нам треба відсторонити їх від влади. Поки вони будуть при владі, поки вони будуть контролювати силові структури, суди, поки вони будуть контролювати стратегічні об'єкти, вони будуть їх привласнювати, вони будуть розпихувати їх по своїм кишеням, вони будуть оформлювати довгострокові угоди. Їх треба зупинити. Інакше не тільки ГТС, газосховища, ресурси, а й вся країна в один день прокинеться у власності цих клептоманів".

Зараз ви читаєте новину «"Владу треба зупинити, щоб країна не прокинулася у власності цих клептоманів" - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути