середа, 22 серпня 2012 15:08

Опозиція звернулась в Генпрокуратуру через масштабну корупцію в Кабміні

Опозиція звернулась в Генпрокуратуру через масштабну корупцію в Кабміні
Турчинов взявся перевіряти монополії Фірташа. Фото: kabmin.org

Об'єднана опозиція подала запит до Генеральної прокуратури України, де вимагає скасувати постанову Кабінету міністрів щодо газорозподільних мереж.

Про це на прес-конференції в Києві сказав Олександр Турчинов.

"Об'єднана опозиція підготувала і подала до ГПУ позов, щоб негайно припинити рішення Кабміну і відкрити кримінальну справу щодо масштабної корупції. Ми розуміємо, яка буде реакція Генпрокуратури, бо це одна команда", - наголосив він.

Турчинов додав, що рано чи пізно за такі злочини відповідати доведеться усім.

"Прийде час і будуть відповідати ті, хто приймав цю постанову, ті, на чию користь вони приймались, і, безумовно, керівники силових структур, які відповідно до Конституції не вжили жодних заходів, щоб зупинити цей злочин", - підкреслив політик.

Він наголосив, що завдання Об'єднаної опозиції полягає в тому, щоб зупинити цю владу, яка грабує народ.

"Наша мета - зупинити цю вакханалію, зупинити цей економічний терор проти власного народу. Бо весь той ресурс, який вони привласнили, вони будуть використовувати, примушуючи платити в декілька разів більше, ніж воно реально коштує, саме наших громадян", - пояснив Турчинов.

Об'єднана опозиція також направить подання до антимонопольного комітету з вимогою розібратися у законності діяльності фірм Дмитра Фірташа.

"Подання стосується безпосередньо відомого спонсора Партії регіонів пана Фірташа відносно перевірки його структур щодо монопольного становлення на ринку постачання газу. Це всім відомі речі, але нам цікаво, як буде діяти антимоноплльний кометет, завдання якого саме захищати і не допускати такі незаконні і дуже небезпечні для країни речі", - підкресли він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція звернулась в Генпрокуратуру через масштабну корупцію в Кабміні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути