четвер, 04 липня 2013 13:58

"Влада зрозуміла, що гратися із мовою надзвичайно небезпечно" - експерт

"Влада зрозуміла, що гратися із мовою надзвичайно небезпечно" - експерт
Фото: tsn.ua

Політолог Віктор Небоженко переконаний, що влада наробила занадто багато дурниць, що стане причиною виникнення масових протестів перед президентською гонкою в 2015 році.

Таку думку експерт висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Масове невдоволення лише зростає. "Мовний" Майдан був лише приводом для спротиву владі. Влада тоді не наробила стільки дурниць, як вона це наробила зараз", - висловив думку експерт.

Окрім того, за словами Небоженка, "такий же "мовний" Майдан перед президентськими виборами буде більш агресивний та жорсткий. Він буде. Будь-який привід буде використовуватися для того, аби зупинити рух влади".

Він переконаний, що "майдани" неминучі, бо нинішня влада тисне на українців. "Суди все більше регулюють поведінку простого громадянина, то неминуча зворотня реакція. Чим більше ви давите — тим більше її буде", - висловив думку Небоженко.

Також, на його думку цей рік показав, що "влада не готова грати в це".  Говорячи про причини появи такого скандального закону він сказав, що влада мала певні інтереси. "Це пов'язано із бажанням перехватити ініціативу Кремля по створенню так званій російськомовній проросійській партії в Україні", - висловив переконання політолог.

"Влада протягнула закон, який виявився незручним ані для неї, ані для тих, хто це вимагав. Тоді було зроблено все, аби той процес не пішов стихійно. Влада зрозуміла, що гратися із мовою надзвичайно небезпечно", - наголосив політолог.

Як відомо, 3 липня Верховна Рада прийняла скандальний законопроект "Про засади державної мовної політики", який спричинив акції протесту прихильників опозиції.

5 липня під час бійки із працівниками спецпідрозділу "Беркут" невідомі особи застосували сльозогінний газ.

19 липня міліція склала 11 адміністративних протоколів на учасників акції. Того самого дня суд розглянув 5 із них. Трьом учасникам акції суд виніс усне попередження. Згідно з фотографіями очевидців, "беркутівці" теж застосовували сльозоточивий газ по відношенню до мітингуючих.

Зараз ви читаєте новину «"Влада зрозуміла, що гратися із мовою надзвичайно небезпечно" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

105

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути