середа, 03 липня 2013 18:55

Завтра Фаріон представить книгу про "Мовний майдан"

Завтра, 4 липня, в рік після "мовних" протистоянь під Українським домом, Ірина Фаріон та її співпартійці представлять книгу про події липня 2012-го. Вона так і називатиметься - "УКРАЇНСЬКИЙ ДІМ. Річниця пртестів проти "мовного закону".

Книжку на замовлення членів партії "Свобода" написав безпартійний учасник подій - блогер Дмитро Різниченко, уродженець Кривого Рогу. Саме фото, на якому він бризкає в міліціонерів із газового балона, стало однією з візиток липневих подій 2012 року.

"Книга є збіркою есе, присвячених річниці громадського протесту проти так званого "мовного закону", прийнятого Партією Регіонів в липні 2012 року. Це закон № 5029-VI "Про засади державної мовної політики", що був створений як адміністративна перепона для відновлення україномовного середовища та як прикриття русифікації України. Збірка складається зі спогадів учасників протесту та з аналітичних статей, присвячених історико-суспільному феномену української мови, його впливу на сучасність", - розповів автор.

Крім нього, книгу представлятимуть народні депутати Ірина Фаріон, Андрій Іллєнко та автор ідеї й організатор видання Петро Кузик.

 

"Прошу поширити. Запрошую журналістів, друзів і ворогів", - написав Різниченко у себе в соцмережі.

Відбудеться прес-конференція опівдні в УНІАН.

Перше видання вийшло малим накладом. У книгарнях книги поки що не буде.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Фаріон представить книгу про "Мовний майдан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

224

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути