субота, 06 квітня 2013 00:33

Влада заглиблюється в демонстрації ігнорування закону і не отримує жодного спротиву - Сюмар

Влада заглиблюється в демонстрації ігнорування закону і не отримує жодного спротиву - Сюмар
Вікторія Сюмар Фото: ruslana.ua

В  Україні не працює система правил, а влада демонструє ігнорування закону. Таку думку на круглому столі висловила ініціатор руху "ЧЕСНО" Вікторія Сюмар, коментуючи події на Банковій 4 квітня.

"Ми побачили чергову демонстрацію, що в  Україні не працює система правил, система домовленостей, система процедур. Останнім часом ми бачимо настільки ігнорування всіх прав опозиції, а відповідно тієї частини суспільства, яку ця опозиція представляє, що компроміс можливий від страху опозиції. І він буде дуже тимчасовий і просто до наступного подібного наступу. Слабкість опозиції – це друга річ, яку ми чітко побачили", - сказала вона.

За її словами, опозиція втратила підтримку суспільства.

"Влада заглиблюється в демонстрації ігнорування закону і правил, але не отримує жодного спротиву. Чому? Тому що напевно ми мусимо констатувати, що сьогодні  опозиція втратила підтримку суспільства. Бодай активну підтримку суспільства.  Або опозиція робить дуже кардинальні і радикальні висновки, як їй діяти, або необхідна інша опозиція. В інший спосіб ми не маємо альтернативи тому, що ми сьогодні називаємо владою, яка спирається на свої уявлення, а жодним чином на якісь державні системи, механізми, закони тим паче", - зазначила Сюмар.

Вона вважає, що влада боїться програти на київських вобрах.


"Ота група сім'ї яка сьогодні є надзвичайно потужною, вона боїться виборчих процедур. Вона боїться публічної політики, вона сьогодні до неї не готова. Вона має всю повноту влади, але в публічному просторі це дуже слабка група і вийти сьогодні на київські вибори – просто боїться, бо може отримати поразку. А поразка у нинішній ситуації буде означати слабкість. А вона не може дозволити собі демонструвати власну слабкість. І тому  вона створює інший процес, такий ритуальний – за власними якимись правилами", - додала Сюмар.

Зараз ви читаєте новину «Влада заглиблюється в демонстрації ігнорування закону і не отримує жодного спротиву - Сюмар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути