пʼятниця, 05 квітня 2013 23:37

Все те, що зараз відбувається, зменшує шанси підписання Угоди про асоціацію - експерт

Все те, що зараз відбувається, зменшує шанси підписання Угоди про асоціацію - експерт
Олексій Гарань Фото: telegraf.com.ua

Гра влади – шантаж і є дуже ризикованим для країни. Таку думку на круглому столі висловив професор кафедри політології "Києво-Могилянської академії" Олексій Гарань, коментуючи вчорашні події на Банковій.

"Те, що було вчора – шантаж. Більше того, я вважаю, що далі немає чіткого плану, що робити далі. Ми бачили, що "регіонали" повернулися в Раду. Потім знову пішли. Дійсно, продовжується міркування, що робити далі. Але ця гра в шантаж є дуже ризикованою для країни. З рештою, вона є ризикованою і для самого Януковича. Чи є це кроком до розпуску Верховної Ради? У мене знак питання, тому що абсолютно зрозуміло бажання Банкової мінімізувати вплив парламенту, який вона не може контролювати, або взагалі працювати без нього", - сказав він.

За  його словами, дострокові вибори несуть великі ризики для самої партії влади.

"Будь-які вибори зараз для Януковича – ризик. Тому ймовірність цього не така висока, як спроба прийняти на референдумі якісь зміни. Хоча зміни до Конституції на референдумі суперечить діючій Конституції. І тому, власне, Янукович буде себе дуже сильно підставляти. Тому що явне буде порушення Конституції та узурпації влади. Все те, що зараз відбувається – чергове зменшення шансів на підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Взагалі виникає питання: може на Банковій і не хочуть цього? Але, що цікаво, європейці не прийняли остаточного рішення, вони вагаються… залишають питання відкрите. Якщо наша влада буде наполегливо казати, що воно нам не потрібне, тоді очевидно важко буде нашим друзям намагатися нам допомогти", - додав Гарань.

 

Зараз ви читаєте новину «Все те, що зараз відбувається, зменшує шанси підписання Угоди про асоціацію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути