четвер, 14 березня 2013 12:38

Європарламент налаштований підписувати з Києвом Угоду про асоціацію - МЗС

Європарламент налаштований підписувати з Києвом Угоду про асоціацію - МЗС
У МЗС кажуть про потребу об'єднання зусиль опозиції і влади заради європейського майбутнього України. Фото: obozrevatel.com

Ключовим підсумком дебатів Європарламенту щодо ситуації в Україні стало чітке запевнення налаштованості Європейського парламенту на підписання з Києвом Угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року, вважають у Міністерстві закордонних справ України.

"Така постійна увага депутатського корпусу ЄС - це логічний прояв підтримки Європейським Парламентом євроінтеграційних прагнень українського народу. Відповідно, високі й очікування Європейського парламенту від України", - йдеться в оприлюдненому в четвер коментарі департаменту інформаційної політики зовнішньополітичного відомства України.

У МЗС вважають позитивним "усвідомлення Європарламентом важливості та відповідності цієї Угоди інтересам як для України, так і Європейського Союзу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС відчули рішучість Києва підписати Угоду про асоціацію

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що особливої ??уваги заслуговують чіткі сигнали про нагальну потребу об'єднання зусиль опозиції і влади заради європейського майбутнього України і, зокрема, підписання всеосяжного двостороннього документа, який, за словами виступаючих, надасть реальні інструменти для "розвитку Європи в Україні".

"У зв'язку з цим МЗС України підкреслює виняткову важливість розблокування і забезпечення ефективної роботи Верховної Ради України відповідно до рекомендацій депутатів Європейського парламенту", - йдеться у коментарі.

Ключову роль у процесі підготовки Угоди про асоціацію до підписання повинно зіграти посилення координації процесу європейської інтеграції відповідно до указу президента України про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня, зазначено в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент налаштований підписувати з Києвом Угоду про асоціацію - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути