четвер, 14 березня 2013 09:56

Клюєв ухвалив заходи щодо євроінтеграції України

Клюєв ухвалив заходи щодо євроінтеграції України
РНБО візьметься за реалізацію домовленостей, досягнутих у ході 16-го саміту "Україна - ЄС". Фото: svit24.net

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) ухвалила рішення про інтенсифікацію роботи з європейської інтеграції України, у тому числі щодо реалізації домовленостей, досягнутих у ході 16-го саміту "Україна - ЄС", заявив секретар РНБО Андрій Клюєв.

Як повідомляє прес-служба секретаря РНБО у четвер, рада окреслила першочергові невідкладні заходи, які органи влади України мають провести найближчим часом.

Клюєв зазначив, що згідно з рішенням РНБО, Кабінет міністрів України повинен докласти зусиль для прискорення прийняття законодавчих та інших нормативно-правових актів, передбачених планом дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович видав Указ про невідкладні заходи щодо євроінтеграції

За словами секретаря РНБО, законодавча робота має бути чимала.

В якості прикладу він навів законопроект про внесення змін до Конституції України, який передбачає розширення повноважень Рахункової палати для організації контролю не тільки за видатками державного бюджету, але й за надходженням у нього коштів.

Важливим пунктом рішення РНБО Клюєв назвав доручення Кабміну розробити і затвердити комплексний план щодо активізації співробітництва України з ЄС в енергетичній сфері на 2013 рік.

Крім цього, за його словами, Мінекономрозвитку і МЗС України повинні у двомісячний термін підготувати і провести установче засідання у форматі діалогу Україна - ЄС щодо бізнес-клімату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС відчули рішучість Києва підписати Угоду про асоціацію

Клюєв також заявив, що вже сьогодні необхідно починати готуватися до імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, і такий припис українському уряду відображено у рішенні РНБО.

Не менш важливим напрямком секретар Радбезу назвав роботу в рамках комітету з реформування правоохоронних органів.

"До 1 жовтня необхідно підготувати відповідний пакет законопроектів для направлення його на експертизу Венеціанській комісії", - сказав Клюєв.

Він також зазначив, що у рішенні Ради відображені деякі аспекти реформи системи кримінальної юстиції та судової реформи, які багато в чому взаємозалежні з комплексним перетворенням правоохоронної системи.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв ухвалив заходи щодо євроінтеграції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути