четвер, 16 січня 2014 16:38

Влада, в першу чергу, себе повинна кваліфікувати як "іноземного агента" - Сушко

Влада, в першу чергу, себе повинна кваліфікувати як "іноземного агента" - Сушко
Олександр Сушко. Фото: news.liga.net

Політолог, науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко наголошує, що в Україні найбільшим отримувачем міжнародної фінансової допомоги є саме уряд.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи прийняття у парламенті законопроекту 3879, за яким громадські організації, які отримують закордонні кошти, вважатимуться "іноземними агентами".

"Якщо вони впроваджують термін "іноземні агенти" для тих, хто отримує будь-яку іноземну допомогу, то вони, в першу чергу, себе повинні кваліфікувати як іноземних агентів. Бо як відомо в нашій країні найбільшим отримувачем міжнародної фінансової допомоги є саме уряд, влада. І ця допомога не співмірна із тим, що отримують громадські організації. Якщо подивитися на ті бюджети, які складав уряд за всі роки, видно, що від міжнародних організації, Євросоюзу, США отримано сотні мільйонів доларів, навіть мільярди", - сказав він.

На думку Сушка найширше суспільне значення у законопроекті мають нововведення, що стосуються поширення інформації в мережі інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада заборонила відвідувати матчі футбольним хуліганам

"Тепер будь-яка особа, група людей, чи спільнота, якщо вона регулярно займається поширенням інформації в мережі інтернет, повинно мати реєстрацію "інформаційного агентства". Тепер на всіх цих людей поширюється законодавство про інформаційні агентства. Якщо вони не отримають відповідних ліцензій, то вся їх діяльність в інтернеті, включно із соцмережами, буде вважатися незаконною і каратиметься у відповідний спосіб", - наголосив експерт.

"Треба буде відкрити справи проти мільйонів людей. Бо будь-яка участь у будь-яких заходах — це як мінімум адміністративна відповідальність. Криміналізується усе, що пов'язане із так званим "наклепом", з будь-яким збором інформації про зловживання чиновників. Плюс, цими "іноземними агентствами" фактично забороняється громадянам займатися громадянською діяльністю", - додав він.

Сушко висловив думку, що такими занодавчими ініціативами влада бореться за своє виживання "будь-якою ціною".

Зараз ви читаєте новину «Влада, в першу чергу, себе повинна кваліфікувати як "іноземного агента" - Сушко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути