пʼятниця, 28 листопада 2014 11:04

Влада повернулася до олігополії - політолог

Влада повернулася до олігополії - політолог
Фото: forexaw.com

 

На посади міністрів не можна запрошувати керівників корпорацій. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

За словами експерта, досвід інших країн показує, що на керівних посадах в урядах не можуть працювати підприємці великих корпорацій. "Поєднання державних функцій, публічного менеджменту з приватним управлінням неприпустимо. Тому що такий власник завжди на державній посаді буде відстоювати інтереси своєї корпорації. Це така хиба, яка призведе до поганих наслідків - корпоративно-феодальних воєн в країні. Порошенко хоче поєднати капітал та політичну владу. Або він не розуміє, що робить, або ним хтось керує. Порошенко навіть сам не відмовився від своїх капіталів. Просто відмежував від себе через сина та інших менеджерів", - наголосив він.

Політолог вважає, що запрошення на посади міністрів іноземців теж не є позитивом. "Це окозамилювання. Ми знову перейшли до олігополії - занурюємося у період правління Ющенка. У нас кристалізуються п'ять потужних фінансово-корпоративних кланових груп. Порошенко, розуміючи, що з іншими з них війна не відворотна, посилює свої позиції. Навіть в парламенті уже почалося протистояння на політичному рівні із людьми Коломойського. Він усвідомлює, що своїх союзників треба розставити на владні посади. При цьому потрібно розказувати про реформи та демократію, щоб відволікати увагу", - зауважив Соскін.

 

Зараз ви читаєте новину «Влада повернулася до олігополії - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути