субота, 02 березня 2013 09:31

Влада налаштована зробити все, аби підписати Угоду з ЄС - віце-прем'єр

Влада налаштована зробити все, аби підписати Угоду з ЄС - віце-прем'єр
Фото: tvi.ua

Влада налаштована зробити все, аби підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

Розповідаючи про результати саміту Україна-ЄС, він наголосив: "Насамперед, розглядалося два ключових питання. Перше — це шлях до підписання Угоди про асоціацію у листопаді. І заходи, які мають бути здійснено. А головний захід — це продовження реформ, для того, щоби ця Угода була підписана".

Бойко додав: "Це політична річ. Але за нею йдуть дуже прагматичні і корисні для нашої держави речі. Перше — це Угода про зону вільної торгівлі, а це відкриття ринку і більші можливості для того, щоби наші товари йшли в Європу. А друге, що важливо для людей, це угода про безвізовий режим. Тому перспектива і шлях до підписання Угоди про асоціацію для нас принциповий, важливий і ми налаштовані його здійснити".

Він також зауважив, що керівництво Євросоюзу дало чіткий сигнал, що " у нас дуже гарні перспективи підписати угоду, якщо ми виконаємо всі умови".

Водночас, говорячи про економічну складову, віце-прем'єр-міністр наголосив, що Україна чекає більшої співпраці зі сторони Європейського енергетичного співтовариства.

"Враховуючи те, що ми виконуємо всі зобов'язання перед Європейським енергетичним співтовариством. Ми очікуємо відповідних реакцій і кроків з боку товариства — напрямок фінансування модернізації ГТС, напрямки підтримки нас проти Південного потоку і багато питань", - підкреслив Бойко.

 

Зараз ви читаєте новину «Влада налаштована зробити все, аби підписати Угоду з ЄС - віце-прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути