четвер, 28 лютого 2013 17:58

В опозиції обіцяють робити все можливе задля підписання Угоди про асоціацію

В опозиції обіцяють робити все можливе задля підписання Угоди про асоціацію
Ірина Геращенко. Фото: www.ipnews.in.ua

Опозиція робитиме все від неї залежне, аби Угода про асоціацію з ЄС таки була підписана.

Про це сказала народний депутат від фракції УДАР Ірина Геращенко, підводячи підсумки саміту Україна-ЄС.

"ЄС — це надзвичайно прагматичний інститут. Він витратив на цей масштабний документ (Угода про асоціації) багато фінансів і ресурсу, і це не та інституція, яка звикла викидати свої зусилля на вітер. Але ця Угода ніколи не буде підписано незважаючи на те, які б зусилля не вкладали туди ЄС, якщо Україна не виконає своєї домашньої роботи. Це потрібно враховувати", - наголосила вона.

Геращенко пояснила, щоу першу чергу мова йде про вирішення питання із вибірковим правосуддям та ухвалення низки законів.

"5 законопроектів Кабмін вже направив до Верховної Ради. На нашу думку, вони є слабкими, але ми будемо їх підтримувати у першому читанні. Однак потім між першим і другим читанням вимагатимемо внесення змін до цих законів, щоби вони відповідали вимогам ЄС не тільки назвою, а високими стандартами", - підкреслила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав уряду зробити все для підписання Угоди про асоціацію

Вона зауважила, що немаловажливо для ЄС і те, щоби в Україні таки було проведено перевибори по пяти проблемним округам. Крім того, Україна обовязково має ухвалити Виборчий кодекс, на якому наполягає Євросоюз.

"Опозиція налаштована все зробити для того, щоби це відбулося. Це, у першу чергу, прийняття відповідних законів, робота над ними. Ми це зробимо. Але все інше залежатиме суто від влади", - підкрселила Геращенко.

 

Зараз ви читаєте новину «В опозиції обіцяють робити все можливе задля підписання Угоди про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути