вівторок, 20 листопада 2012 22:03

Влада доведе свою готовність грати за правилами, якщо покарає всіх фальсифікаторів - експерт

Влада доведе свою готовність грати за правилами, якщо покарає всіх фальсифікаторів - експерт
Ірина Бекешкіна. Фото: news.liga.net

Влада доведе своє бажання бути демократичною, якщо покарає всіх, хто був причетний до фальсифікацій.

Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз" сказала експерт, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Вона наголосила, що те, що Партія регіонів демонструє демократичні цінності є лише риторикою, і ця риторика вже звична, та вона нічого не значить.

"Зараз владу можна буде судити по тому, чи будуть покарані ті, хто абсолютно брутально фальшував парламентські  вибори. Поки що ми такого наміру не бачимо. Ну крім тих відомих 5-ти округів. Але ж ще є такі дрібнички як, наприклад, коли  на деяких дільницях кількість виданих бюлетенів була меншою, ніж кількість бюлетенів там само за Партію регіонів, і багато інших таких прикладів", - підкреслила експерт.

Те, наскільки влада буде карати за такі порушення, – буде показником її реальної готовності грати за правилами, переконана Бекешкіна.

"Я чомусь підозрюю, що вона цього не буде робити", - наголосила вона.

Бекешкіна додала: "Тому, що відбувалося після виборів, може бути два пояснення – раціональне й ірраціональне. Обидва пояснення погані. Раціональне – це просто тест, щоби подивитися, якою буде реакція на можливі фальсифікації в Україні, реакція населення, реакція опозиції, міжнародної спільноти. Особливо такої реакція немає, значить на виборах 2015 року можна чекати на ще більші порушення. Друге – ірраціональне – "зірвалося" - ну натура є натура. Натуру не переможеш, не можуть вони інакше, не можуть вони тримати себе у руках".

Зараз ви читаєте новину «Влада доведе свою готовність грати за правилами, якщо покарає всіх фальсифікаторів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути