пʼятниця, 22 червня 2012 12:52

Віталій Кличко ніколи не мріяв бути політиком

Віталій Кличко ніколи не мріяв бути політиком
Віталій Кличко розповів, чого хоче досягнути у політиці. Фото: utro.ua

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко відвідав Черкащину з робочим візитом 21 червня. Про перспективи своєї політичної сили він розповів під час прес-конференції.

"Зараз займаюся політикою, тому що пасивно не можливо дивитися на ті речі, які проходять в Україні, - сказав Віталій Кличко. - Є три варіанти: перший — можна залишатися вдома й сидіти чекати, коли зміни пройдуть в нашій країні. Уже більше 20 років, ми мріємо побудувати нормальну державу, демократичну країну. На жаль, не виходить. Другий шлях — від'їжджати за кордон, як роблять багато українців. За неофіційним даними — від 5 до 8 млн. українців працюють за кордоном. І ми, брати, не є винятком, бо щоб досягнути успіхів, працювали за кордоном. В Україні ж не розвинена спортивна інфраструктура. І третій шлях — це не чекати, а брати на себе відповідальність й робити все для того, щоб змінити ситуацію. Це не легкий шлях. Це велике очікування від людей".

Віталій Кличко зізнався, що не планував йти в політику.

"Я ніколи не мріяв бути політиком, але на сьогоднішній день взяв на себе відповідальність будувати команду, партію. Ніколи цим не займався, але впевнений, якщо людина чогось хоче, то може зробити будь-що, - сказав Кличко.

Також політик додав, що впевнений у можливості побудувати "найпотужнішу партію" задля інтересів людей, а не олігархів.

"Ми взяли на себе цю відповідальність. Один Кличко нічого не зможе зробити. Ми шукаємо людей, які мають такий же світогляд, цінності, бачать, що Україна — це Європейська держава. Наша політична сила — третя за підтримкою людей. І це попри те, що ми наймолодша партія, якій лише 2 роки. Ми хочемо стати партією влади. Але це не мета, а лише шлях досягти змін в країні й мати важелі впливу на процеси, які проходять в країні", - наголосив Кличко.

За його словами, сьогодні понад 50% людей в Україні мають протестні настрої.

"Багато з цих людей сподіваються, що наша сила змінить ситуацію. На сьогодні ми маємо підтримку від 10 % до 15 % виборців. Думаю, зможемо взяти і більше. Політика в Україні — це бізнес, де люди заробляють гроші. Ми йдемо туди не за грошима, славою, мандатами, не за недоторканістю. Ми йдемо, щоб змінити правила, які не відповідають очікуванням українців. Формуємо команду серед людей, які поділяють наш процес. Підходимо до людини з таким критеріями: людина з бажанням змін, яка інвестуватиме свій час і сили у роботу, це фахівець своєї справи, відповідальна за напрям роботи, який бере, і найважливіше — людина з моральними якостями — із совістю"", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко ніколи не мріяв бути політиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути