середа, 20 серпня 2014 13:07

Війну вже можна було виграти одній і іншій стороні вісім разів - генерал Рубан

Війну вже можна було виграти одній і іншій стороні вісім разів - генерал Рубан
Володимир Рубан. Фото: www.youtube.com

Бойові дії на Донбасі затягують, бо це комусь вигідно.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню Українська правда розповів генерал-полковник Володимир Рубан, який займається обміном заручників.

На його думку усі рішення щодо Донбасу приймаються "всередині України".

"Всі питання вирішуються всередині України. Війну вже можна було виграти одній і іншій стороні вісім разів. Якби було бажання виграти, а не розтягнути. Вогонь припинити і домовитися - можна було за три місяці. У будь-якій ситуації можна зупинити вогонь і домовитися", - сказав він.

На запитання, чому цього не відбувається, Рубан відповів: "Хтось не зацікавлений у припиненні війни. Я можу домовитися".

"Зараз не застосовується закон про війну. У Києві бояться воєнного стану і не знають, що це таке. Цивільні люди, які знаходяться при владі, бояться військових, тому що коли буде військовий стан - цивільні, можливо, будуть не при владі, стануть керувати військові. В результаті страждає вся інфраструктура, люди страждають", - сказав він.

"Якщо йде війна, значить, потрібно вводити військовий стан. Журналістам треба забороняти писати про війну, тому що вони не розуміють, що це таке. Дозволити потрібно тільки фахівцям. Повинна бути жорстка цензура з цього приводу, щоб не нашкодити. Я противник цензури, але я так говорю, тому що знаю. Податки повинні збиратися правильно, а не так, як Яценюк випрошує у парламенту додавання якогось податку по кожному закону. На війні всі дуже просто. Є війна, є питання, є перемога. Є мета. А тут незрозуміло що", - підкреслив Рубан.

Зараз ви читаєте новину «Війну вже можна було виграти одній і іншій стороні вісім разів - генерал Рубан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути