неділя, 01 травня 2016 08:35

Відсвяткуємо Великдень й отримаємо нового генпрокурора - політолог

Відсвяткуємо Великдень й отримаємо нового генпрокурора - політолог
Фото: gazeta.ua

Питання про призначення генерального прокурора вже вирішене. Україна скоро матиме нового керівника ГПУ.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Питання генпрокурора пов'язане з загальною політичною кризою. Його не можна виокремлювати і вирішити самостійно. Усе було домовлено на переговорах перед відставкою Яценюка. "Народний фронт" готовий підтримати будь-яку кандидатуру, яку внесуть по квоті президента. Це "джентльменська" угода між Яценюком і Порошенком. Вона буде виконана. Генпрокурором все-таки стане Юрій Луценко. Дві фракції узгодили це питання. Вони доберуть голосів. Крапка вже стоїть. Відсвяткуємо Великдень й отримаємо нового генпрокурора", - вважає Чорнозуб.

Система органів прокуратури дуже міцна. Тому не варто очікувати швидких змін, вважає політолог.

"Судова і прокурорська системи — апологети нашої маразматичної моделі держави. Решта крутиться навколо них. Судової реформи нема. У прокуратурі реформ нема. Ведуться бійки. Система дуже потужна. Політичні гравці до неї надто прив'язані. Тому ніяких реформ очікувати поки не варто. Прокурорське самоврядування — це лише іграшки. Політично-прокурорська косметика для народу", - відзначив експерт.

На думку Чорнозуба, якщо призначення генпрокурора затягнеться, можна буде підозрювати Порошенка в намаганні повністю контролювати прокуратуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ треба "зносити" - екс-нардеп

Як відомо, в Україні понад два місяці немає генерального прокурора. Колишнього очільника ГПУ Віктора Шокіна народні депутати відправили у відставку 29 березня. Нового кандидата на розгляд Верховної Ради має внести президент.

Зараз ви читаєте новину «Відсвяткуємо Великдень й отримаємо нового генпрокурора - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути