пʼятниця, 21 листопада 2014 03:20

Відмова Білого дому у зброї Україні шкодить авторитету США - Маккейн

Відмова Білого дому у зброї Україні шкодить авторитету США - Маккейн
24daily.net

Американський сенатор Джон Маккейн вважає, що США втрачають довіру світової спільноти через відмову нинішньої адміністрації надати Україні оборонну зброю.

Про це він зазначив у четвер під час дискусії в Вашингтоні, присвяченої становленню демократії в Східній Європі, передає "Укрінформ".

"У цілому світі, включно зі Східною Європою, складається брак довіри до Америки саме через нашу неспроможність діяти, щоб допомогти українському народу в умовах російської агресії", - цитує сенатора Українська служба "Голосу Америки".

За його словами, вперше після завершення Другої світової війни європейська країна вторглася на територію іншої та розчленовує її, що викликає серйозну стурбованість держав регіону.

"Це зрозуміло, особливо балтійцям і Молдові, які є наступною ціллю Володимира Путіна", - зазначив Маккейн.

Сенатор пообіцяв зробити все можливе наступного року, коли запрацює новий склад Конгресу США, щоб змусити адміністрацію Обами надати зброю українському уряду.

"Українців знищують вже зараз. Понад 4 тис. людей загинули, і це ганебно, що Сполучені Штати Америки не дали зброю, якою ті могли би себе захистити", - підкреслив Маккейн.

Зараз ви читаєте новину «Відмова Білого дому у зброї Україні шкодить авторитету США - Маккейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути