четвер, 02 лютого 2012 15:51

Спецтема: Луценко за ґратами

Відеозапис допиту свідка у справі Луценка показали догори ногами

Відеозапис допиту свідка у справі Луценка показали догори ногами

На засіданні у справі міністра внутрішніх справ Юрія Луценка догори ногами продемонстрували відеозапис допиту одного з ключових свідків у справі Валерія Мельника. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

На прохання прокурора Дмитра Лобана в залі суду продемонстрували запис допиту Мельника за 2005 рік. Відеозапис чомусь йшов догори ногами.

"Це ви так допитували Мельника? В такому стані звичайно будуть "метелики перед очима", - зауважив Луценко.

Присутні в залі засміялися. Під час цього допиту Мельник стверджує, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко надав йому доручення дати вказівку начальнику оперативного департаменту підготувати наказ для отримання позачергового житла Леонідом Приступлюком, колишнім водієм міністра Луценка.

На відеозапису видно слідчого, який проводить допит та Мельника, який дивиться в екран комп'ютера.

Юрій Луценко звернув увагу суду на цікаву деталь.

"Коли друкуєш на комп'ютері, мишкою не користуєшся. Але після кожного питання слідчий рухає мишкою і підіймає на екран заготовлене запитання з відповіддю. І Мельник читає з монітора. Прошу суд звернути на це увагу", - наголосив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор Лобань пояснив, чому Луценко не мав права гуляти в "Україні"

Суддя Сергій Вовк зазначив, що даний відеозапис не є доказом у справі, а демонструють його тому, що про це клопотало обвинувачення.

"То навіщо тоді дивитися цих летучих мишей", - зауважила Ірина Луценко.

Нагадаємо, що в жовтні журналісти одного з телеканалів оприлюднили відео, на якому зафіксовано, що свідку у справі Луценка Валерію Мельнику за півгодини до початку допиту у Печерському суді один зі слідчих Іщук назначив таємну зустріч. На зустрічі слідчий натякав свідку, що на суді треба відповідати саме те, що він казав в процесі досудового слідства.

Натомість, Мельник під час допиту все ж відмовився від своїх попередніх свідчень, наголосивши, що під час допиту він був хворий.

Між тим, як передає кореспондент Gazeta.ua, завтра відбудеться закрите засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Засідання пройде у Печерському суді на Хрещатику. На засіданні будуть досліджувати таємний 18-ий том справи. На засіданні з боку захисту Юрія Луценка будуть присутні адвокати Сергій Поліщук, Олексій Баганець та Ігор Балик. Дружина і захисник Юрія Луценка Ірина на засідання присутня не буде, бо не має допуску до таємної інформації.

На засіданні будуть присутні обвинувачені Юрій Луценко та Леонід Приступлюк.

Зараз ви читаєте новину «Відеозапис допиту свідка у справі Луценка показали догори ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути