понеділок, 06 серпня 2012 18:25

"Велика кількість учасників призвела до того, що багато людей опинилося не в прохідній частині", — Томенко

"Велика кількість учасників призвела до того, що багато людей опинилося не в прохідній частині", — Томенко
Фото: newzz.in.ua

Віце-спікер Микола Томенко пояснив, чому не всі теперішні народні депутати від "БЮТ- Батьківщина" та НУ-НС отримали прохідні місця у списку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції пояснили, що підписання присяг кров'ю – лише ритуал

"Коли Тимошенко була прем'єром і ми працювали як проурядова сила, ситуація була складна. Ми співпрацювали з низкою інших політичних сил, щоб утримати можливість підтримки тих чи інших законопроектів. Ніхто не сподівався і не вірив у такий об'єднаний формат. Якщо взяти погоджених кандидатів, то ми підтримуємо і співпрацюємо з партією Катеринчука. Фактично, більше 10 партій є в системі виборчої опозиції. Уявіть, що ми з Руху взяли 10 кандидатів і завели в прохідну частину. Кожна партія ще й визначала внутрішній рейтинг. Така велика кількість учасників об'єднаної опозиції призвела до того, що багато людей опинилося не в прохідній частині. Будемо шукати механізми як залучати до роботи решту, - заявив Томенко під час прес-конференції у Черкасах.

Томенко додав, що опозиція думає над тим, як задіяти кандидатів, що не потрапили у прохідну частину списку.

"Можливо, підтримаємо Донія по одному із Київських округів. Думаємо, як змонтувати ще низку кандидатів-опозиціонерів, які не потрапили до списку. Будемо монтувати їх по деяких регіонах, де ми маємо слабкі позиції і можемо підсилити відомим кандидатом. Найгірше, коли хтось із наших колег починає говорити: "Ну знаєте, я сподівався на краще". Серйозний депутат повинен мати округ й завжди працювати там, а не тільки сподіватися на списки. Я приїжджаю на зустрічі й мене питають: "Скільки можна пропонувати цих депутатів? Давайте нових людей. Свіжих, яких ще не було". Треба шукати баланс, компроміс між новими й депутатами, які вже були. Тому зі списком таке сталося", - повідомив він.

Віце-спікер вважає, що таке формування списку суттєво не вплине на роботу фракції.

"Усі люди, які хотіли висловити своє незадоволення, його висловили. Я чув дві заяви: одного з "Нашої України", одного з "Батьківщини". Я не передбачаю ніяких серйозних екстраординарних речей. Якщо вони були в опозиції 4 роки й 11 місяців, і за місяць роблять якийсь демарш, значить не пройшли випробування посадами, спокусами, тиском, - зауважив Томенко. - Можна робити кар'єру й захищати країну не тільки в статусі народного депутата. Якщо й буде якийсь вихід із фракції, то це поодинокі випадки. Який смисл інвестувати ПР в таких депутатів? Головне не те, скільки вийде чи зайде в опозицію, а головне, щоб влада в останній день не понаприймала таких законів, які ми будемо розхльобувати кілька років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повний список кандидатів у депутати від партії "Україна - Вперед!"

Нардеп стверджує, що об'єднана опозиція буде шукати механізми співпраці з тими, хто потрапив у непрохідну частину списку.

"З Бондарем (Олександр Бондар - НУ-НС - ред.) однозначно повинна бути співпраця. Він серйозний фахівець в галузі приватизації. У нашій програмі є такий делікатний пункт, який називається "одержавлення незаконно приватизованих злочинною владою та олігархами колишніх державних підприємств". Думаю, під такі проекти він нам корисний. Вибачте, але те, що зробили з Укразалізницею — це вже перший крок до приватизації, ми що, ненормальні люди, щоб приватизувати Укразалізницю? Тому щоб у законний і правовий спосіб знайти механізми все повернути, такі люди як Бондар будуть корисні. Я буду агітувати, щоб з ним максимально співпрацювати як з фахівцем високого рівня" — повідомив віце-спікер.

Зараз ви читаєте новину «"Велика кількість учасників призвела до того, що багато людей опинилося не в прохідній частині", — Томенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути