пʼятниця, 29 липня 2011 16:55

Василя Волгу залишили за гратами

Василя Волгу залишили за гратами

Апеляційний суд міста Києва залишив екс-голову Держфінпослуг Василя Волгу за гратами.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив керівник прес-служби  Союзу лівих сил Дмитро Заборін, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

За його словами, рішення було ухвалено за відсутності самого Волги та його захисника попри те, що останній попросив переносити засідання суду.

"Василь Волга разом зі своїм адвокатом Олегом Королем перебувають на допиті. І за його відсутності, за відсутності адвоката суд ухвалює рішення про те, щоб продовжувати утримати за гратами хоча ніяких підстав для продовження утримання Волги під вартою немає", - додав Дмитро Заборін.

Прес-секретар пояснив, що сьогодні спливає термін для пред'явлення прокуратурою звинувачення колишньому чиновнику.

"Однак звинувачення пред'явлено не було, хоча люди, які знаходилися у залі суду стверджують, що суддя задала питання прокурору, чи було висунуто звинувачення. І на це питання прокурор відповів ствердно. Якщо це справді так і було, то очевидно, що мала місце пряма брехня з боку прокурора", - зауважив Заборін.

Соратник Волги також стверджує, що слідство у справі проти Волги відбується з порушенням законодавства.

"Так, адвокат Волги Король отримує недостовірну інформацію стосовно часу допиту свого підзахисного. Адвокат бачиться з підзахисним втретє за час перебування останнього у СІЗО. Причому під час першого побачення, слідчий виділив адвокату на спілкування з підзахисним 7 хвилин у коридорі на поламаних стільцях", - зауважив Заборін.

"Крім того днями була спроба нав'язати Волзі іншого захисника , тобто відсторонюючи за формальними ознаками Олега Короля - адвоката, якому довіряє Волга йому кажуть, що вашого адвоката немає, ось чоловік він буде вашим адвокатом. Хто ця людина і чому її нав'язують ми не знаємо. Але Волга продовжує наполягати на присутності свого адвоката", - додав він.

Заборін обіцяє скаржитися на такі дії слідства куди тільки можливо,щоб звернути увагу на те, що відбуваються грубі порушення чинного законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Василя Волгу залишили за гратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути