четвер, 06 грудня 2012 18:22

В УДАРі готові говорити про широку коаліцію, тільки якщо Янукович піде на поступки

В УДАРі готові говорити про широку коаліцію, тільки якщо Янукович піде на поступки
Павло Розенко: Янукович має зробити перший крок. Фото: cn.com.ua

Через відсутність діалогу між владою та опозицією страждає українське суспільство.

Так Gazeta.ua "ударівець" Павло Розенко прокоментував можливість утворення широкої коаліції між владою та опозиційними партіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: Питання формування нового уряду буде вирішено після визначення кандидатури прем'єра

"Якщо за великим рахунком говорити, то, безумовно, від того, що сьогодні відсутній діалог між владою і опозицією, Україна дуже серйозно програє. Як у внутрішній політиці, так і в зовнішній. Україна стоїть на порозі глибокої економічної кризи, також перед нами стоїть цілий ряд зовнішніх викликів — це і питання газу і Митного союзу, і питання відносин з Європейським союзом. Безумовно, на цих напрямках було б непогано, якби влада і опозиція домовились по певним принциповим моментам. Це б пішло на користь Україні", - наголошує політик.

Водночас, Розенко не бачить жодних реальних передумов для співпраці з владою.

"На жаль, передумови цього діалогу знаходяться в руках у влади. Поки не будуть вирішення питання з тим, що у нас в Україні є політв'язні, що лідери опозиції фактично знаходяться за гратами, що влада призупинила європейську інтеграцію, що йде згортання свободи слова, діалог неможливий", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не збирається вести перемовини про коаліційний уряд

"Все знаходиться в руках однієї людини — президента Віктора Януковича, - вважає нардеп. - Якщо він захоче такого діалогу, і не просто це задекларує, а зробить конкретні кроки, зі свого боку у опозиції не залишиться іншого виходу, щоб сісти за стіл переговорів. Але в мене великі сумніви, що президент України такий крок зробить. І це, на жаль, негативно відіб'ється як на державі вцілому, так і на соціальному становищі наших громадян. Україна приречена бути розтягнутою у різні сторони через відсутність єдиного бачення по принциповим питанням".

Зараз ви читаєте новину «В УДАРі готові говорити про широку коаліцію, тільки якщо Янукович піде на поступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути