середа, 07 грудня 2011 09:52

У СІЗО недоговорюють - Тимошенко не отримує навіть знеболювального

У СІЗО недоговорюють - Тимошенко не отримує навіть знеболювального

Юлії Тимошенко перестали давати навіть знеболювальне. У "Батьківщині" такі дії розцінюють як намагання усунути політичного конкурента, позбавивши його життя чи здоров'я.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль.

"Жодного лікування Тимошенко зараз не проходить. Навіть знеболююче з п'ятниці включно переставали давати. Це при тому, що не ми, а лікарі пенітенціарної служби діагностували відповідний букет хвороб, у тому числі і грижу хребта, що потребує знеболювання. А вони не роблять нічого. Того що треба робити просто людям, для того щоб помогти просто інший людині", - розповів Шкіль.

Нардеп також додав: "Ми це розцінюємо як не просто тортури, а як намагання нинішньої влади усунути політичного конкурента шляхом позбавлення життя чи здоров'я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ закликають допустити до Тимошенко і Луценка зарубіжних лікарів

Розповідаючи про варіанти виходу із ситуації, Шкіль наголосив, що, у першу чергу, необхідно змінити законодавство, яке прописано ще за сталінських часів.

"Усі практично політв'язні до в'язниці потрапили по радянській сталінській статті, яка дозволяла будь-якого чиновника, щоб вони почували себе завжди не захищенними, притягнути до кримінальної відповідальності за політичні рішення. Та насправді, у тоталітарній системі не буває політичних рішень: бувають правильні і неправильні. А в системі демократичній бувають політичні рішення і, звичайно, вони можуть бути помилковими чи ні, але за ці помилки політик відповідає політичною підтримки в суспільстві чи відсутністю такої", - переконаний нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СІЗО розповіли, що Тимошенко відмовилась здавати кров на аналіз

"Бютівець" наголосив, що "тут просто чинний режим вирішив притягнути до кримінальної відповідальності політика, лідера найбільшої опозиційної партії, колишнього прем'єр-міністра і, найголовніше, єдиного головного конкурента на президентських виборах нинішнього президента Януковича. Саме цей фактор зумовлює таке нелюдське ставлення до конкурентів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко потрібне хірургічне втручання - екс-міністр

"Це період знищення конкурентів. В інакший спосіб оцінити дії влади я не можу", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тимошенко йде кров з носа - Власенко

Шкіль також переконаний, що обговорення стану здоров'я Тимошенко має відбутися у відкритому режимі: "Ми вважаємо, що воно (засідання парламенту) не повинно бути закритим. Тому що закрити це засідання хочуть не від нас, а від вас - преси. Ми хочемо, що б на цьому засіданні була присутня преса, оскільки всі мерзенні справи робляться під завісою секретності. Нам тут таємність не потрібна".

Зараз ви читаєте новину «У СІЗО недоговорюють - Тимошенко не отримує навіть знеболювального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути