пʼятниця, 27 січня 2012 09:20

В опозиції хочуть, аби європейські санкції торкнулись лише команди Януковича

В опозиції хочуть, аби європейські санкції торкнулись лише команди Януковича

Якщо вже і застосовувати санкції по відношенню до України з боку Європи, то не проти усієї держави, а виключно по відношенню до окремих політиків, які організовують у країні переслідування та репресії.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив лідер партії "За Україну!", народний депутат від НУ-НС В'ячеслав Кириленко, коментуючи прийняття Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ озвучила вимоги і оголосила ультиматум Януковичу

За словами Кириленка,в Європі на президента Віктора Януковича впала підозра у недемократичності.

"В Європі знають, наприклад, що умови утримання Юлії Тимошенко нелюдські, і медична допомога як їй, так і Луценку має бути надана за межами пенітенціарної системи. Мають також бути декриміналізовані статті 364, 365", - відзначив нардеп.

На його думку, українська влада усе це могла б зробити і без втручання Ради Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція ПАРЄ для МЗС стала "перемогою"

Крім того, політик запевнив, що євроустанови та європейські чиновники у своїй критиці політики України розрізняють, що є окремо "український народ та його ставлення до чинної влади і сама влада, яка вперто не реагує на зауваження Європи".

"Я би не хотів, щоб справа дійшла до санкцій, оскільки санкції полягають у тому, що страждає уся країна. Повинні ж нести відповідальність ті люди, які ініціюють переслідування і репресії. Хай вони страждають, і санкції застосовуються персонально до них", - наголосив Кириленко.

В якості прикладу він навів Білорусь, де, за його словами, є вже близько сотні чиновників, до яких застосовані санкції Європи - їм заборонений в'їзд до Євросоюзу, будь-які фінансові операції в ЄС тощо.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції хочуть, аби європейські санкції торкнулись лише команди Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути