четвер, 02 червня 2011 20:24

В нашій країні з тілом може відбутися що завгодно - правозахисник

В нашій країні з тілом може відбутися що завгодно - правозахисник

Коли ведуться слідчі дії, прокуратура має право робити ексгумацію так, як зробила. Про це розповів у коментарі Gazeta.ua виконавчий секретар Ради українських правозахисних організацій Володимир Яворський.

"Прокуратурі достатньо дозволу сина, щоб це зробити. Але вони мали попередити родину, що відбувається ексгумація, вказати дату та час її проведення. Просто по-людськи попередити всю родину, з моральної точки зору", - зауважив Яворський.

Правозахисник звертає увагу, що точність висновків повторної судово-медичну експертизи тіла загиблого залежить від дотримання процесуальних процедур.

"Виникає питання: чи були поняті? - сказав Яворський. - Якщо це робилося таємно, то це не добре. Треба зробити всі заходів, щоб тіло нікуди не пропало, щоб його не перекопали десь в іншому місці. В нашій країні з тілом може відбутися що завгодно. Справа Ґонґадзе цьому свідчення".

Нагадаємо, слідчий відділ прокуратури міста Києва проводить досудове слідство за фактом загибелі В'ячеслава Чорновола у березні 1999 року. Призначено повторну комісійну судово-медичну експертизу тіла загиблого. 2 червня проведено ексгумацію тіла Чорновола, яке після огляду було передане до експертної установи для дослідження. У прес-службі прокуратури міста Києва зазначають, що близьким родичам В'ячеслава Чорновола дозволено бути присутніми при проведенні вказаної експертизи, а також запропоновано надати свої пропозиції щодо персонального складу експертної комісії.

Зараз ви читаєте новину «В нашій країні з тілом може відбутися що завгодно - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути