середа, 18 квітня 2018 17:48

В економіці треба вибудовувати прагматичні відносини - Медведчук

В економіці треба вибудовувати прагматичні відносини - Медведчук
Спецпредставник з питань гуманітарного характеру в Тристоронній контактній групі Віктор Медведчук вважає, що "в Україні біда полягає в тому, що ми на перше місце ставимо політику - і політика формує економіку". Фото: АиФ-Украина

"В економіці треба вибудовувати прагматичні відносини. А в Україні біда полягає в тому, що ми на перше місце ставимо політику - і політика формує економіку". Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив Віктор Медведчук, спецпредставник з питань гуманітарного характеру в Тристоронній контактній групі.

Медведчук вважає, що Україна не залежить від Росії в економічному плані, але у нашої країни "є інтерес у розвитку подальших економічних зв'язків з країнами СНД і в першу чергу з Росією".

"Я вважаю, що треба вибудовувати в економіці прагматичні відносини. А політика - це похідна від економіки. Вибачте, але в Україні біда полягає в тому, що ми на перше місце ставимо політику, і політика формує економіку. А має бути все навпаки. Тому що саме в економіці, а не в політиці інтереси людей. Інтереси тих людей, щодо яких за останні чотири роки відбулися страшні наслідки. Коли газ для населення подорожчав на 960% з 1 січня 2014 року, електроенергія - на 535%, заробітні плати середні зменшилися в 2 рази, і я ці цифри можу перераховувати довго і нудно, вибачте за цей вислів. Тому ми і говоримо, що питання не в політиці, а питання в рівні життя людей", - пояснив Віктор Медведчук.

Крім того, політик вважає, що Москва і політичне керівництво Росії не використовує економіку для досягнення своїх політичних цілей.

"Категорично ні. Пояснюю чому. А ви знаєте про всі судові справи між Газпромом і Нафтогазом за останні чотири роки? Ну як же можна забезпечити стабільний транзит газу з Росії до Європи, коли мова йде про газові постачання і претензії, про транзит, ціни і постачання. Це що, стабільний шлях забезпечення газом Європи? Ні!" - сказав Віктор Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «В економіці треба вибудовувати прагматичні відносини - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути