четвер, 30 червня 2016 16:53

В антикорупційних судах повинні працювати іноземці - віце-спікер

В антикорупційних судах повинні працювати іноземці - віце-спікер

До роботи антикорупційних судів необхідно залучати іноземних спеціалістів.

Таку думку висловила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд під час круглого столу про впровадження в Україні спеціалізованих антикорупційних судів.

"Антикорупційні суди обов'язково повинні мати міжнародний елемент. Повинні бути судді-іноземці. І не тому, що у нас така данина - запрошувати іноземців. Ситуація зовсім інша, аніж із виконавчою владою. Маємо замислитися над тими викликами, із якими стикатимуться судді, які будуть розглядати справи високопосадової корупції. Давайте подумаємо над тим, хто сьогодні володіє політичною та юридичною системами в Україні. Нікого не здивує, що в кінцевому варіанті кожної корупційної справи будуть інтереси одного з олігархів", - наголосила Сироїд.

На її думку, це питання безпеки та психологічної вразливості людини, яка буде вести такі справи. Українські юристи, на думку Сироїд, не впораються з таким тиском.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не готова до антикорупційного суду - Ситник

Як відомо, 30 травня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що спеціалізований Вищий антикорупційний суд буде створений після внесення змін до Конституції в частині правосуддя і введення в дію нової редакції закону "Про судоустрій і статус суддів".

2 червня Верховна Рада 335 голосами підтримала зміни до Конституції в частині правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «В антикорупційних судах повинні працювати іноземці - віце-спікер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути