субота, 19 травня 2012 08:25

"Увійти Кличку в табір опозиції означає взяти відповідальність за політичних невдах"

"Увійти Кличку в табір опозиції означає взяти відповідальність за політичних невдах"
Віталію Кличку треба поводитись обережно, наголошує Костянтин Матвієнко Фото: izvestia.com.ua

Сьогодні очевидно, що об'єднана опозиція не зможе виграти вибори й створити більшість у Верховній Раді. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієно.

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко не прийшов 12 травня на форум об'єднаної опозиції під проводом "Фронту змін" Арсенія Яценюка та "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Цим він підтвердив намір іти на парламентські вибори окремим партійним списком, сходяться на думці експерти.

Водночас відкрите питання його участі у виборах міського голови Києва. У боротьбі за це крісло лідер "Удару" має перемогти голову столичної міськдержадміністрації Олександра Попова. Це буде непросто. Але ще більша проблема - у столиці повноваження мера суттєво менші, ніж у керівника адміністрації, якого призначає президент.

"Партія регіонів посяде перше або друге місце за партійними списками й протягне більшість своїх кандидатів за мажоритарними округами. Врахуйте, що "Батьківщина" є фабрикою тушок, тож буде перетікання голосів опозиції до Партії регіонів", - зауважив Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кличко буде пастися на полях Партії регіонів", - політолог

"Увійти Кличку в цей табір означає взяти на себе відповідальність за політичних невдах. Нащо це йому? Він - політик молодий, працювати йому довго. Тому поводитися Віталію треба обережно. Насамперед, не робити категоричних заяв: "йду" чи "не йду". Слід зібрати своїх прихильників і запитати: "Чи йти мені на вибори мера?" Вони, напевне, скажуть: "Зараз не час", - додав він.

За словами експерта, після цього Кличку варто запропонувати об'єднаній опозиції визначитися з кандидатом на посаду міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко може стати альтернативою владі і опозиції

"Потім сісти поряд із ним, оприлюднити спільну програму й сказати: "Я і вся моя політична сила на боці цього кандидата". Відтоді вже не Кличко, а інший кандидат на посаду мера стане носієм ризиків", - підкреслив Матвієнко.

Думки інших експертів щодо шансів Віталія Кличка на виборах мера Києва й до парламенту читайте у журналі "Країна" № 19 (122) за 17 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Увійти Кличку в табір опозиції означає взяти відповідальність за політичних невдах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути