неділя, 18 квітня 2010 16:11

Ющенко пропонує називати вулиці іменем Качинського

Ющенко пропонує називати вулиці іменем Качинського

Екс-президент України Віктор Ющенко вважає, що ім"ям загиблого президента Польщі Леха Качинського необхідно назвати вулиці в низці українських міст і сіл.

Про це повідомили у прес-службі "Нашої України".

Ющенко також схвально оцінив рішення Одеської міської ради про перейменування однієї з вулиць на честь Качинського. Він висловив переконання в тому, що подібні рішення будуть прийняті у низці інших українських міст і сіл, аби віддати видатному польському політику належну шану за його діяльність на користь України та двосторонніх відносин між нашими державами.

Ющенко згадав про важливість визнання історичної правди.

"Ми з Качинським сповідували непросту, але правильну філософію. Вона полягала в тому, що порозуміння можна досягти лише через примирення і прощення", - сказав він.

Ющенко також порушив тему Катинської трагедії і висловив сподівання, що у цьому питанні між Польщею і Росією буде досягнуто порозуміння.

Президент Польщі Лех Качинський та його дружина Марія зараз ховають під Баштою Срібних Дзвонів у кафедральному соборі краківського королівського замку Вавель.

У траурній церемонії беруть участь президент України Віктор Янукович, лідер об"єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко, екс-глава Української держави Віктор Ющенко.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує називати вулиці іменем Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути