вівторок, 17 листопада 2009 10:27

Ющенко порадив студентам не йти на компроміси та застеріг від брехні

Ющенко порадив студентам не йти на компроміси та застеріг від брехні
Президент України Віктор Ющенко привітав студентів з їхнім святом.

"Звертаюся до вас як до найсвітлішої, найбільш творчої і амбітної частини нашого суспільства... Ви – не просто студенти. Ви – велика сила, і я б дуже хотів, щоб ви знали це, вірили і були свідомі цього.

Бо саме ви – найактивніші з вас – несете країні нову думку, святу безкомпромісність і протест проти фальші і подвійних стандартів, які старші звикають брати за даність", - зауважив президент.

Він нагадав, що змінюється система навчання, з"явилося зовнішнє тестування, з 2010 року українська вища освіта буде інтегрована до простору Європейського Союзу.

"Це – важливі речі, вони практичні і по-практичному змінюють нас усіх. Але є дещо більше, можливо, важливіше. Це – почуття свободи, яку можна не помічати, але яка – і тільки вона – дає людині повагу до себе, яка кожному з вас дає до рук інструмент, щоб добитися успіху, реалізувати себе і свої ідеї, жити заможно і достойно.

Будьте вільними людьми. Не йдіть на компроміси. Ваш вік дозволяє це. Женіть від себе брехню і фальш. Кажіть правду в очі. Будьте чесними перед собою, своєю родиною і власним народом. І вчіться. Аби мати знання, щоб навчити розуму усіх нас разом узятих, перемогти і вразити увесь світ", - наголосив Ющенко.

Він запевнив, що думає про багато справ, які стосуються студентського життя, які треба зробити і які будуть зроблені.

Це, зокрема, створення широких та достатніх можливостей на додаткову освіту за кордоном; спрощення в отриманні віз, можливість взяти пільгові кредити на житло; встановлення розміру стипендій на рівні прожиткового мінімуму; проведення реформи студентського самоврядування тощо.

Текст вітання глави держави розміщений на його офіційному сайті.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко порадив студентам не йти на компроміси та застеріг від брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути