понеділок, 25 липня 2016 17:20

Юрій Одарченко відстояв перемогу на проміжних виборах у суді

Юрій Одарченко відстояв перемогу на проміжних виборах у суді

Рішенням Одеського апеляційного суду від 25 липня відхилена позовна заява кандидата у народні депутати України у 183-му округу від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Андрія Путілова, який вимагав визнання недійсним голосування на виборчих дільницях та оскарження результатів виборів в округу.

Згідно рішення, ухвала суду остаточна і не підлягає оскарженню.

Таким чином, кандидат від партії "Батьківщина" на проміжних виборах до Верховної Ради, Юрій Одарченко, захистив свою переконливу перемогу на округу, отримавши 25% голосів виборців, передає прес-служба партії.

За словами Юрія Одарченка, жодних підстав для перегляду результатів голосування у позивача не було. Тим паче, аргументи, наведені у заяві, надумані, непереконливі, і "жодним чином впливу на волевиявлення людей не було доведено".

"У заяві позовник вимагав скасувати голосування на 105 дільницях. Взагалі зі 107 дільниць на округу на 105-х голосували прості громадяни, якраз ці результати поставили під сумнів. Результати інших двох дільниць Путілова влаштовують, бо це дві колонії, де за провладного кандидата проголосували майже одностайно. Головним аргументом для скасування результатів голосування позивач називає дзвінки щодо замінування дільниць, які буцімто зменшили явку. Але вони могли вплинути радше на результат опозиційного, ніж провладного кандидата", – заявив Одарченко журналістам після оголошення рішення суду.

Він додав, що жодних скарг з боку членів окружної виборчої комісії від Путілова не зареєстровано. По всіх 105 дільницях відбувся процес голосування, члени комісії та спостерігачі підтвердили відсутність порушень. Та й ніяких позовів до суду на виборчій дільниці під час голосування не було.

"Дуже корисно, що сьогодні люди ще раз побачили, що за гроші не все купується, тим паче результат виборів. Клан Путілова у Херсоні відомий своїми тісними зв'язками з губернатором, місцевою владою. Їхня поразка на виборах – це спільна перемога опозиції і простих людей", – наголосив Одарченко.

Нагадаємо, на проміжних виборах до Верховної Ради кандидати від партії "Батьківщина" здобули переконливу перемогу на двох із семи округів. Юрій Одарченко отримав 25% голосів виборців у 183-му округу, Руслан Богдан – 21,64% у 151-му.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Одарченко відстояв перемогу на проміжних виборах у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути