четвер, 21 червня 2012 20:30

Умовний термін міністру Тимошенко — це не більше, ніж поблажка, її так просто не відпустять - "бютівець"

Умовний термін міністру Тимошенко — це не більше, ніж поблажка, її так просто не відпустять - "бютівець"
Георгій Філіпчук отримав 2 роки умовно. Фото: focus.ua

Влада б мала відпустити Георгія Філіпчука без будь-яких додаткових умов і вибачитись перед ним.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат "БЮТ-Батьківщина" Сергій Пашинський, коментуючи заміну тюремного ув'язнення умовним терміном для екс-міністра уряду Тимошенко Георгія Філіпчука.

Водночас, "бютівець" має сумніви, що цей прецедент може означати більш м'який вирок і для самої Тимошенко.

"Я так не думаю. Справа Філіпчука взагалі ганебна справа для українського судочинства. І навіть те, що йому дали умовний термін, говорить про замовність цієї справи — там навіть близько немає складу злочину, навіть теоретично — як і в Юлії Тимошенко. Але у нас немає правосуддя, у нас - Віктор Янукович. Головний прокурор, головний суддя, головний замовник політичних процесів — це пан Янукович. Про це він вже сам недвозначно заявив", - нагадав нардеп.

"Відповідно, Янукович заявив, що Тимошенко скоїла купу злочинів,- додав він, - присвоїв собі компетенцію суду і слідства. Він не бачить можливості, бо панічно боїться Тимошенко, її авторитету, популярності, і звичайно він її не відпустить".

Також політик вважає, що умовний термін — це просто поблажка для Філіпчука.

"Він не займає активної політичної позиції, на відміну від Тимошенко. Відібравши у людини незаконно 1,4 мільйони гривень (компенсація, яку сплатив Філіпчук державі - ред), вони хочуть зробити вигляд, що вони можуть ще й прощати. Це профанація і неправда. Якби вони хотіли проявити справедливість, то вони б мали принести вибачення Філіпчуку і відпустити його без усяких додаткових умов", - наголосив "бютівець".

На питання про те, чи може Філіпчук у разі повного виправдання повернутися в політику, нардеп відповів: "Це його приватна справа і людина пережила досить складний період. Літня людина, а його скільки протримали у тюрмі. Ми будемо раді пану Георгію, бо це людина фахова, досвідчена і авторитетна, але ж знову таки якісь ставити умови, чи пропонувати щось... Людина має сама для себе вирішити".

Нагадаємо, що Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок екс-міністру охорони навколишнього природного середовища Георгію Філіпчуку. Суд замінив призначене йому покарання у вигляді 3 років реального позбавлення волі на 2 роки в'язниці умовно.

Зараз ви читаєте новину «Умовний термін міністру Тимошенко — це не більше, ніж поблажка, її так просто не відпустять - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути