четвер, 26 листопада 2009 06:08

Князевич шукає додаткові гроші для працівників "швидкої"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Заступник міністра оборони Богдан Буца (ліворуч) обмінюється жартами із міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком на засіданні уряду в середу
Заступник міністра оборони Богдан Буца (ліворуч) обмінюється жартами із міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком на засіданні уряду в середу

У середу о 9.25 широко відкривають чорні залізні ворота на столичній вул. Інститутська поблизу Нацбанку. Два військові по рації передають, що ось-ось має під"їхати кортеж. Вулицю перекриває даїшник, через що утворюється затор. Чекають кортеж прем"єр-міністра 48-річної Юлії Тимошенко.

Одна за одною до центрального входу Кабміну під"їжджають "мерседеси", "фольксваґени" та "лексуси" міністрів. Неподалік із десяток людей хочуть розгорнути прапори й мітингувати. Міліціонери загороджують їм дорогу металевими парканами.

— Йдіть на ту сторону, — показує один із правоохоронців у бік Верховної Ради. — Стояти тут вам вже не можна.

Ті дружно переходять дорогу й розгортають плакат "Филипчук, что ты сделал для Одессы". Якраз повз проїжджає "фольксваґен" міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука. Однак він не зважає на пікетувальників і піднімається на сьомий поверх, де засідає уряд.

— Сьогодні армія в одній особі, — урочисто каже замміністра оборони 49-річний Богдан Буца.

— Слава Богу, тепер тратитимемо на вас менше грошей! — віджартовується міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 44 роки.

До зали заходить міністр охорони здоров"я 53-річний Василь Князевич. Каже, що лікарям за напружену роботу під час епідемії грипу будуть доплачувати понаднормові:

— Шукаємо гроші і для працівників швидкої допомоги. В деяких областях коштів не вистачає.

Тимошенко запізнюється на 15 хв. Заходить міністр праці та соцполітики Людмила Денісова. На ній світлорожева блуза й окуляри від "Діор".

— Вона працює? — натякає Луценко на запізнення Тимошенко.

Денісова киває.

— Є гарна новина — вона працює! — голосно каже міністрам.

— А вони де? Вони сходяться! — приєднується до жарту Буца.

Плавюк організовує збір грошей на п"янки

Луценко читає СМС-повідомлення: "Начальник УМВС Кіровоградської області Василь Плавюк організовує збір грошей на свята (п"янки керівництва), щоденні витрати (пальне, канцелярія), ремонт. А коли бізнесмени скаржаться Плавюку на вимагання грошей міліціонерами — той їх звільняє, хоча сам підштовхував до цього". Міністр ховає мобілку, бо в коридорі чути стукіт підборів Тимошенко.

— Учора урядова делегація мала зустріч із місією Всесвітньої організації охорони здоров"я, — прем"єр розкладає надрукований великими літерами текст виступу. — Керівник цієї організації дав високу оцінку підготовці України до очікуваних хвиль пандемії.

Розповідає, що у четвер на позачерговому засіданні парламенту народні депутати мають подолати президентське вето на закон про виділення 1 млрд грн для боротьби з епідемією. Якщо цього не зроблять, то можливі смерті від грипу будуть на їхній совісті:

— Це не емісійні гроші, що мені підтвердив під час особистої зустрічі голова Нацбанку.

Прем"єр повідомляє, що створять спеціальну раду з реформування системи охорони здоров"я. Її очолить Тимошенко. Перше засідання відбудеться у четвер. Юлія Володимирівна обіцяє забезпечити регіони марлевими пов"язками в подвійному розмірі та створити мережу державних аптек.

— Люди можуть проходити вакцинацію лише за бажанням. Держава мусить її забезпечити, — зауважує.

Зараз ви читаєте новину «Князевич шукає додаткові гроші для працівників "швидкої"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути