пʼятниця, 12 лютого 2010 07:35

Тимошенко з"явилася перед журналістами на четвертий день після виборів

— Доброго дня, Україно! — каже міністр охорони навколишнього середовища 59-річний Георгій Філіпчук, коли заходить на засідання уряду в четвер.

Міністри вже повсідалися. У відповідь мовчки кивають.

Журналісти чекають на прем"єра. Після виборів президента 7 лютого вона три дні не робила публічних заяв. Спілкувалася лише з однопартійцями.

— Ми працюємо у звичному режимі. Не відбулося нічого такого, через що нам довелося б турбуватися, — каже міністр праці та соцполітики 49-річна Людмила Денісова. Вимикає звук на мобілці. Сідає й гортає порядок денний. — Особисто я не боюся відставки. У мене є бізнес, є чим займатися.

До зали заходить Юлія Тимошенко. Глава уряду біля дверей починає усміхатися на телекамери. Зупиняється і глибоко вдихає.

— Ми зобов"язані підготувати аграрний сектор до польових робіт, — починає виступ 49-річна Юлія Тимошенко. — Січень 2009 року до січня 2010-го дав 5 відсотків приросту. А це означає, що в аграрному секторі криза точно завершилася. Така ж ситуація в гірничо-металургійному комплексі.

Через 2 хв. починає говорити про політику:

— Учорашнє голосування за проект Януковича про підвищення соцстандартів показало їхні справжні наміри. "Регіонали" дали всього два голоси. Тобто ніхто ніяких соцстандартів не збирався підвищувати. Після виборів починають відкриватися великі передвиборні обмани. Людям потрібно враховувати це в подальших політичних визначеннях.

Тимошенко кивком підкликає керівника свого апарату Михайла Лівінського.

— Виводимо пресу, — шепоче йому.

Він показує прес-секретарці прем"єра, щоб та виводила журналістів. Їх просять залишити будівлю уряду.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко з"явилася перед журналістами на четвертий день після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути