пʼятниця, 16 грудня 2011 16:09

Українську мову витісняють із судів, щоб врешті вона взагалі зникла - нардеп

Українську мову витісняють із судів, щоб врешті вона взагалі зникла - нардеп

У судах дозволили використовувати мови національних меншин, щоб таким чином звузити сфери вживання української мови і врешті знищити її.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат він НУ-НС Ярослав Кендзьор.

"Я категорично обурений таким роз'ясненням Конституційного суду", - прокоментував він рішення КС, яким дозволяється використовувати в судах поряд із державною регіональні мови і мови національних меншин.

"Я хотів би запитати у всіх тих, хто прийняв "мудре", Соломонове рішення: а звідкіль українські суди наберуть таких поліглотів, які будуть знати принаймні з десяток мов основних національних груп, які живуть в Україні, коли більшість судів не знають державної української мови?", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів радіють, що нарешті почують в судах 13 мов, а не лише українську

Нардеп переконаний, що все це робиться для того, "аби принизити державну мову, щоб звузити сферу її вживання, а в кінцевому підсумку, щоб вона просто зникла з теренів української держави".

Кендзьор переконаний, що потреби у такому рішення в Україні немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 заборон та утисків, які мали на меті знищити українську мову

"Є Конституція України, де 10 стаття визначає державною мовою українську. Тож кожен громадянин України, який живе на теренах України і має паспорт громадянина України, зобов'язаний знати державну мову. Ніде у світі такого немає, щоби громадянин цієї чи іншої держави не знав мови держави, в якій він проживає", - підкреслив "нунсівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська мова поступово зникає із телебачення та радіо

Нардеп переконани, що такі "шедеври" в Україні трапляються і їх треба заносити до Книги рекордів Гінеса. У першу чергу, до цієї книги, на думку Кендзьора, варто занести прем'єр-міністра Миколу Азарова: "Наш прем'єр-міністр з повним правом може претендувати на місце у Книзі рекордів Гіннеса, як прем'єр, який не знає державної мови, мови народу, яким він керує".

Зараз ви читаєте новину «Українську мову витісняють із судів, щоб врешті вона взагалі зникла - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути