субота, 27 червня 2015 12:00

Україні потрібно самій зайнятися розробками летальної зброї — експерт

Україні потрібно самій зайнятися розробками летальної зброї — експерт

Україні не варто найближчим часом розраховувати на летальну зброю.

Про це у коментарі Gazeta.uaсказав військовий експерт Ігор Козій.

"Не треба надягати на українське суспільство рожеві окуляри. Україні потрібно працювати. І працювати злагоджено. А не так, що команда одної політсили в уряді робить те, що не зовсім стикується з тим, що робить команда президента. Влада не виконує своїх обов'язків по боротьбі з корупцією. Не бореться з п'ятою колоною. Нікого не притягує до відповідальності за пониження обороноздатності і здачу національних інтересів протягом багатьох років. Навіщо країнам НАТО озброювати країну, яка сама нічого не робить для підвищення обороноздатності. Американці дали установки для вираховування ворожих мінометів, так кілька з них посіяли. Україна дає забагато підстав для недовіри", - сказав Ігор Козій.

На думку експерта, Україні потрібно самій зайнятися розробками летальної зброї, ніж просити у країн НАТО.

"З іншого боку чому вони мають одній з найпотужніших країн світу по продажу зброї надавати її? Виготовляйте самі. Чому Україна повинна жебракувати? Влада давно могла забрати незаконно зароблені гроші у деяких людей і витратити їх на розробки. Ми багато піарили свої протиракетні комплекси. То де вони? Треба розуміти, що альянс — це 28 країн. Кожна країна самостійно вирішує питання надання летальної зброї. Сам альянс ніколи не був проти озброєння України. Люди просто нам не вірять", - вважає Ігор Козій.

Нагадаємо, 25 червня відбулося засідання комісії Україна-НАТО. За його підсумками міністр оборони Степан Полторак заявив, що альянс готовий переглянути питання надання Україні летальної зброї у разі ескалації конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібно самій зайнятися розробками летальної зброї — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути