четвер, 20 жовтня 2016 14:23

Українці зможуть заощадити до 25% на оплаті тепла і води - нардеп Кодола

Українці зможуть заощадити до 25% на оплаті тепла і води - нардеп Кодола

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, який запроваджує тотальний облік енергоресурсів і води та дозволить громадянам заощадити до 25% на оплаті цих послуг.

Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, представник фракції "Народний фронт" Олександр Кодола у коментарях журналістам.

Він зазначив, що вчора у Верховній Раді відбувся День житлово-комунального господарства, завдяки чому ухвалили низку важливих законопроектів стосовно реформування галузі.

Так, за словами народного депутата, ухвалений у першому читанні проект закону "Про комерційний облік комунальних послуг" №4901 зобов'яже постачальників теплової енергії та води встановлювати індивідуальні лічильники у приміщеннях усіх споживачів, що дозволить громадянам заощадити на оплаті тепла і води до 25%.

"Проект закону "Про комерційний облік комунальних послуг" запроваджує тотальний контроль і облік енергоресурсів і води. Це корисно і для держави, і передусім для кожного громадянина, тому що кожен буде платити не за спожиті нормативи (середній показник по будинку. – Ред.), а за індивідуально спожиту теплову енергію або воду у власній квартирі", - пояснив парламентар.

За його словами, у законопроекті пропонують до 2018 року встановити лічильники у кожному житловому і нежитловому об'єкті.

"Йдеться і про окремі будинки, і під'їзди, і навіть квартири. Ми пропонуємо, щоб установлення приладів обліку відбувалося за рахунок постачальників цих енергоресурсів", - додав він.

Крім того, як наголосив Олександр Кодола, остаточне ухвалення цього законопроекту дозволить сформувати більш прозорий ринок енергоресурсів.

Представник фракції "Народний фронт" також звернув увагу на другий важливий законопроект його авторства, так само ухвалений у першому читанні, - законопроект "Про будівельну амністію" (про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, №369д).

За словами Олександра Кодоли, цей законопроект дасть можливість громадянам узаконити індивідуальні будівлі (дачні будинки, господарські споруди), збудовані без дозвільних документів у період з 1995-гл по 2011 рік.

"Ми пропонуємо дати людям два роки - до 2018 року, щоб усі охочі могли узаконити індивідуальні будинки. Цей законопроект є кроком назустріч людям", - резюмував народний депутат.

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть заощадити до 25% на оплаті тепла і води - нардеп Кодола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути