понеділок, 01 вересня 2014 17:52

Українці повинні готуватися до масштабної агресії з боку Росії - Експертна рада з питань нацбезпеки

Українці повинні готуватися до масштабної агресії з боку Росії - Експертна рада з питань нацбезпеки
Фото: plus.in.ua

У короткостроковій перспективі військово-політична обстановка у східній Європі та навколо України погіршуватиметься, а конфронтація в російсько-українських відносинах посилюватиметься, у зв'язку з чим українська влада повинна здійснити низку невідкладних кроків.

Про це йдеться в заяві Експертної ради з питань національної безпеки.

Під заявою поставили підписи експертні організації та фахівці, що входять до складу ради. Зокрема, Центр досліджень армії, конверсії і роззброєння (директор Валентин Бадрак), Інформаційно-консалтингова компанія Defense Express (директор Сергій Згурець), Інститут стратегічних досліджень "Нова Україна" (директор Андрій Єрмолаєв), а також експерти: екс-гендиректор ДК "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук, екс-міністри оборони Ігор Тенюх та Володимир Шкідченко, екс-начальник Генштабу ЗСУ - перший замміністра оборони України Анатолій Лопата, екс-перший заступник міністра оборони Леонід Поляков, екс-заступник міністра оборони Микола Нещадим, представник Національного інституту стратегічних досліджень Вадим Тютюнник, екс-начальник аеромобільних військ України Іван Якубець.

Першим кроком, як наголошується в заяві, має бути введення системи керівництва державою в умовах воєнного часу і оборони країни, зокрема, цілодобової діяльності Кабміну щодо вирішення питань забезпечення оборони держави.

"Планування і проведення військових операцій має, передусім, передбачати унеможливлення поповнення резервів терористичних угруповань з боку РФ", - наголошується в заяві.

Другим кроком є ​​підготовка населення України до масштабної агресії з боку РФ і до оборони держави в максимально стислі терміни. "Головним має стати прискорене формування потужних військових резервів ... Максимально використовувати при цьому маються кадрові резерви", - йдеться в заяві.

Також, враховуючи, що в найближчі 1-2 тижні РФ може застосувати бойову авіації. Через нанесення ракетно-бомбових ударів не тільки по військових об'єктах, але і по об'єктах цивільної інфраструктури в Україні, необхідно підготувати бомбосховища в регіонах південної, північної та центральної України.

"Особливу увагу необхідно приділити забезпеченню готовності до бойових дій, особливо до боротьби з розвідувально-диверсійними групами противника в містах і селах зазначених регіонів", - зазначають в Експертній раді.

Також в заяві наголошується на важливості розробки і впровадження механізмів мотиваційного стимулювання учасників бойових дій за рахунок використання адмінресурсу.

Третім кроком рекомендується розглянути питання перенесення дострокових парламентських виборів на період після завершення військової агресії РФ проти України.

"Оскільки президент РФ Володимир Путін не бере до уваги жодних кроків України, крім її збройного опору, санкції західних держав не є дієвими, а дипломатичні можливості на даний момент майже вичерпані. Тому лише потужний збройний опір може дозволити змінити наміри Кремля знищити незалежність нашої держави. За таких обставин єдиним способом змусити російську сторону відмовитися від агресії проти України і планів окупації нових її територій є нанесення агресору таких поразок, які призведуть до великих людських втрат його Збройних Сил. Це стає чинником збереження України як незалежної держави", - йдеться в заяві Експертної ради з питань національної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Українці повинні готуватися до масштабної агресії з боку Росії - Експертна рада з питань нацбезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути