четвер, 29 серпня 2013 12:31

Україна провокує Росію своєю слабкістю - експерт

Україна провокує Росію своєю слабкістю - експерт
Олександр Палій. Фото: www.radiosvoboda.org

Пропозиція євродепутата Павела Коваля про те, що Угоду про асоціацію треба підписувати наступного тижня, є конструктивною.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

За його словами, вчора засідання Європарламенту для України пройшло позитивно. "Європарламент її підтримав. Було б дуже добре, аби українська сторона швидко вирішила ті питання, які залишилася — проголосувала за кілька днів вересня необхідні законопроекти. Не треба чекати два місяці", - зазначив експерт.

Палій нагадав, що Росія весь час висловлювала претензії Латвії, Польщі, Угорщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євродепутат запропонував прискорити підписання асоціації з Україною

"Як тільки ці країни вступили до Євросоюзу  та НАТО, усі ті питання знялися. Україна провокує Росію не своїми діями, сирами, шоколадом, а своєю слабкістю і відсутністю міжнародної підтримки. Росія вважає, що в Україні можна чимось поживитися. Тому треба знімати цей ґрунт для провокування та заручатися міжнародною підтримкою, піднімаючись на ноги. Угода про зону вільної торгівлі — це основа для незалежності. Країна вчиться заробляти на себе. Як тільки це питання буде вирішено, напруга з боку Росії серйозно зменшиться. Навіщо ще два місяці давати підстави Геннадію Оніщенку заявляти про те, що в Україні щось погане?", - наголосив політолог.

Говорячи про те, чи можуть дослухатися в Євросоюзі до поради Коваля, він зауважив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна Росії проти України це війна проти ЄС - Яценюк

"Євросоюз — достатньо складна бюрократична машина. Вона досить довго думає, потім узгоджує. Але якщо рішення прийнято, то воно буде добре виконано. Окремі країни,такі як Росія чи США, можуть ухвалювати рішення і реалізовувати їх практично миттєво. Так само і певні європейські держави. Але ЄС включає 28 держав. Поки вони щось узгодять, може як раз і пройти ці два місяці. Тому, швидше за все, наступного тижня підписання не буде".

Зараз ви читаєте новину «Україна провокує Росію своєю слабкістю - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути