четвер, 29 серпня 2013 09:58

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Європа не обмежуватиме торгівлю з Росією заради України

Європа не обмежуватиме торгівлю з Росією заради України
Фото: obozrevatel.com

Комітет з міжнародних справ Європарламенту став на бік України в "торговій війні" з Росією, проте в Брюсселі не мають наміру вдаватися до економічних важелів впливу заради захисту України.

Відразу кілька депутатів відзначили, що хоча ЄС і підтримує Україну, але з боку Євросоюзу було б недалекоглядно ставати третім учасником торгової війни, пише "Комерсант".

Представник Європейської служби зовнішньої діяльності Гуннар Віганд запевнив, що до цього не дійде.

"Нікому не цікаво вводити штучні обмеження в торгівлі", - заявив Віганд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна Росії проти України це війна проти ЄС - Яценюк

За його словами, ЄС поки задіє дипломатичні важелі - зокрема , українсько - російська торгова війна стане предметом обговорення на двосторонніх зустрічах в рамках саміту G20 в Санкт -Петербурзі 5-6 вересня.

Значна частина євродепутатів вважає, що відповіддю Євросоюзу має стати підписання угоди про асоціацію з Україною, але перед цим Київ зобов'язаний виконати ряд умов, зокрема звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Тим часом частина європейських політиків виступає за пом'якшення критеріїв підписання СА. Звучали і радикальні сценарії пом'якшення вимог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики ЄС хочуть підштовхнути українську опозицію співпрацювати з більшістю - експерт

"Не має критичного значення , хто випустить Юлію Тимошенко - нинішній президент чи майбутній , відбудеться це до підписання чи після. Головне - підписати угоду про асоціацію. Врахуйте, що у разі непідписання Тимошенко теж постраждає", - звернувся до колег литовська депутат ЄП Вітаутас Ландсбергіс.

Цілком імовірно, що у вересні -жовтні ЄП повернеться до обговорення даного питання , щоб прийняти офіційну резолюцію за мотивами російсько-українського економічного протистояння.

Нагадаємо, учора відбулося екстрене засідання Комітету з міжнародних справ Європарламенту, на якому європейські депутати і чиновники одностайно засудили Кремль, звинувативши його в шантажі української влади.

Зараз ви читаєте новину «Європа не обмежуватиме торгівлю з Росією заради України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути