середа, 28 січня 2015 08:05

Україна потрапила на ковзкий шлях розпаду державності - Гавриш

Україна потрапила на ковзкий шлях розпаду державності - Гавриш
фото: timer.od.ua

Мирний план не врятує Україну. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Степан Гавриш.

"В умовах війни це неможливо. Росія — країна, що воює століття. Набагато сильніша від нас. А ми її пробуємо перемогти миром. З анексією Криму та окупованим Донбасом Україна потрапила на досить ковзкий шлях розпаду державності. Якби використали півтисячі спецназівців, не втратили б Крим. Не почалася б війна на Донбасі. Ми могли не допустити створення ДНР і ЛНР, що мають майже 50-тисячну армію. А ми фактично перейшли до глухої оборони. Її суть у тому, що війська на Донбасі захищають не Україну, а мирний план Порошенка. Це найбільша тактична і стратегічна помилка. Має бути наступальна війна. З 5 вересня по цей час терористи відібрали 500 квадратних кілометрів. Тепер прямо говорять про те, що їхня мета — витиснути українські війська за межі Донбасу. Щодня гинуть люди незрозуміло за що. Під час останньої прес-конференції Порошенко заявив: тільки до нас полізуть, дамо відсіч, ми готові. Виявляється — ні, не готові", - зазначив політик.

За його словами, невиконані обіцянки президента деморалізують суспільство.

"Порошенко сказав, що є купцем. Що воювати не буде. На Марші солідарності говорив: відвоюємо Донбас, не віддамо й клаптика землі. А за кілька днів у Давосі сказав: не воюватимемо. Порошенко думає, що, здавши Крим і Донбас, зможемо отримати в Росії дешевий газ, ядерне паливо, колосальний ринок збуту. Саме такий торг. Але через здачу територій тепер у Путіна є мотузка, за яку він смикає українську ситуацію. Щось не так Київ сказав, не туди президент поїхав — Путін смикнув і сепаратисти почали атакувати чергову лінію розмежування, що Яценюк збирається будувати з сітки, якою австралійські фермери захищали врожаї від кролів", - зауважив гавриш.

Він вважає, що ситуація на Донбасі буде не такою, як в Абхазії чи Осетії.

"Ми не здатні тримати її в замороженому стані. Матимемо гарячий конфлікт. Житимемо в пастці", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Україна потрапила на ковзкий шлях розпаду державності - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути