четвер, 17 травня 2012 14:05

Україна неузгоджено і дуже повільно просувається в ЄС - євродепутат

Україна неузгоджено і дуже повільно просувається в ЄС - євродепутат
Олександр Мирський: 90% євродепутатів не розуміють, що відбувається в Україні. Фото: ukr.obozrevatel.com

Українські політики і депутати повинні більш активно співпрацювати з Європарламентом, тому що 90% європейців не розуміють, що насправді відбувається в Україні.

Про це на засіданні міжнародного клубу парламентаріїв і експертів сказав депутат Європарламенту (Латвія) Олександр Мирський.

"Процес інтеграції України в ЄС - це не питання, це принцип. Нам треба зрозуміти, що Україна - це невід'ємна частина Європи в географічному плані. І євродепутати зацікавлені в тому, щоб Україна стала повноправним членом Європейського Союзу. Це питання не вирішується дуже швидко, за помахом чарівної палички", - зазначив він.

Україна, на думку євродепутата, сьогодні дуже повільно рухається в цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підтвердження політичного бойкоту з боку ЄС немає" - міністр зовнішніх справ

Мирський розповів, що коли Латвія інтегрувалася в ЄС, то було створено Міністерство з інтеграції з дуже потужними повноваженнями. Крім того, була конкретна людина з серйозними повноваженнями в цьому напрямку. В Україні цього немає і тому існує неузгодженість серед українських політиків, зазначив євродепутат.

"На жаль, сьогодні цим питанням займається дуже багато людей і в цьому зв'язку виникають курйозні випадки. Наприклад, коли Генпрокурор за два дні до свого візиту до Європарламенту скасовує свій візит. А через тиждень туди приїжджає заступник генпрокурора. Це говорить про те, що тут масовані, неузгоджені дії", - пояснив він.

Мирський також зазначив, що велика проблема України в тому, що європейські бізнесмени, які мають досить серйозні економічні, фінансові ресурси просто боятися інвестувати в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з демократією в Україні погіршилась - ЄС

"Звертаючись до депутатів ВР, я б рекомендував їм всередині Ради зробити більш активну роботу. Сьогодні в Європарламенті, на жаль, переважає більше негативне ставлення до української політичної діяльності. Це пов'язано і зі справою Тимошенко, і з іншими дідами. Ніяких ілюзій тут будувати не треба", - зазначив він.

Мирський також додав, що 90% євродепутатів не розуміють, що відбувається в Україні і тому українська сторона повинна співпрацювати з ЄС більш активно.

Зараз ви читаєте новину «Україна неузгоджено і дуже повільно просувається в ЄС - євродепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути